Predstavljen novi spot Vojske Crne Gore: “Zajedno. Sigurno. Za sva vremena” (VIDEO)

“Današnji crnogorski vojnik može stati rame uz rame sa najobučenijim pripadnicima oružanih snaga modernih i razvijenih zemalja, u čemu su evroatlantske integracije imale nezamjenljivu ulogu. Da bismo dostigli današnji nivo obučenosti crnogorskog vojnika, bilo je neophodno odgovoriti visokim NATO standardima. Za veliki uspjeh naše zemlje, članstvu u NATO, najvažnijem spoljnopolitičkom cilju koji je dostignut u samo 11 godina od nezavisnosti, Vojska Crne Gore ima ogromnu zaslugu”, kazao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Slobodan Filipović Filipović

Foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane danas je predstavilo novi promotivni spot Vojske Crne Gore, koji je pripremljen u namjeri da na efektan i savremen način crnogorskoj javnosti prikaže snagu i profesionalizam njenih pripadnika, kao i njihovu sposobnost u izvršavanju složenih zadataka, saopšteno je iz tog Ministarstva.

U spotu pod nazivom “Zajedno. Sigurno. Za sva vremena”, koji traje 45 sekundi, prikazani su detalji iz svih vidova Vojske – Kopnene vojske, Mornarice i Vazduhoplovstva.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, kazao je da je, u svjetlu skorašnjeg članstva Crne Gore u NATO, ocijenjeno da postoji potreba jačanja vizuelnog identiteta Vojske Crne Gore, kao ključnog nosioca aktivnosti tokom integracionog procesa, ali i u budućem periodu, tokom kojeg nas takođe očekuju zahtjevni zadaci.

“Vjerujemo da će, zahvaljujući ovom spotu, građani Crne Gore steći uvid o sposobnostima jedne brojčano male, ali izuzetno profesionalne i moderno opremljene vojske”, naglasio je Filipović, prenose “Vijesti”.

On je istakao da Vojska Crne Gore baštini svijetle i uzvišene vrijednosti naše slavne vojne istorije, kroz koju smo snagom oružja i izuzetne hrabrosti uspjeli da odbranimo slobodu i čast Crne Gore.

“Današnji crnogorski vojnik može stati rame uz rame sa najobučenijim pripadnicima oružanih snaga modernih i razvijenih zemalja, u čemu su evroatlantske integracije imale nezamjenljivu ulogu. Da bismo dostigli današnji nivo obučenosti crnogorskog vojnika, bilo je neophodno odgovoriti visokim NATO standardima. Za veliki uspjeh naše zemlje, članstvu u NATO, najvažnijem spoljnopolitičkom cilju koji je dostignut u samo 11 godina od nezavisnosti, Vojska Crne Gore ima ogromnu zaslugu”, kazao je Filipović. 

Filipović je još jednom najavio Ljetnji vojni kamp, koji će biti održan od 17. do 30. jula. Riječ je o projektu koji je Ministarstvo odbrane započelo prošle godine, u namjeri da mladim ljudima, prvenstveno srednjoškolcima, približi vojni poziv. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!