Šehović: Zajednički rješavati probleme obrazovnih ustanova u Plavu i Gusinju

Šehović je prilikom posjete razgovarao sa predsjednicom Opštine Gusinje, Anelom Čekić, o projektima koji su od obostranog interesa, a na kojima Ministarstvo može sarađivati sa lokalnom samoupravom

Foto: Gov.me/B.Ćupić

Ministarstvo prosvjete će intenzivno komunicirati sa obrazovnim ustanovama u Plavu i Gusinju, kako bi zajednički riješili njihove infrastrukturne probleme, saopštio je ministar Damir Šehović.

Te probleme će, kako je rekao, rješavati, između ostalog, kroz Fond za kvalitet i talente čije se osnivanje očekuje.

Šehović je danas posjetio obrazovno-vaspitne ustanove u tim opštinama: osnovne škole “Petar Dedović” i “Džafer Nikočević” i Dječji vrtić u Plavu, kao i osnovnu školu “Hajro Šahmanović” i Srednju mješovitu školu “Bećo Bašić”.

“Šehović je tokom posjete naglasio da je sa upravama škola koje je posjetio razgovarao na temu izazova i prioriteta, kako bi se zajednički pronašla rješenja koja bi unaprijedila kvalitet obrazovanja i dodao da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za sve sugestije škola i spremno da pruži podršku”, saopšteno je iz Ministarstva.

Foto: Gov.me/B.Ćupić

Kako se navodi, jedna od zajedničkih aktivnosti biće sanacija toaleta u školi “Hajro Šahmanović”, ali i adaptacija dijela škole “Džafer Nikočević” i Srednje mješovite škole.

Šehović je naglasio važnost unapređenja školske infrastukture koja bi trebalo da prati reformu obrazovnog sistema i stvori uslove za njeno kvalitetnije sprovođenje.

To je, kako je saopšteno, ujedno i razlog obilaska škola koje je započelo Ministarstvo prosvjete, kako bi se na terenu i u neposrednoj komunikaciji sa upravama škola našla rješenja za probleme sa kojima se škole suočavaju.

“Ministar je rekao da će, kao još jedan model pomoći školama koje su u stanju najveće potrebe, brzo zaživjeti Fond za kvalitet i talente kroz koji će se opredjeljivati dio sredstava za njihov razvoj”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Foto: Gov.me/B.Ćupić

Portal vijesti.me prenosi pisanje agencije Mina da je Šehović prilikom posjete razgovarao sa predsjednicom Opštine Gusinje, Anelom Čekić, o projektima koji su od obostranog interesa, a na kojima Ministarstvo može sarađivati sa lokalnom samoupravom.

“U prethodnom periodu JU SMŠ ‘Bećo Bašić’ prošla je kroz Program energetske efikasnosti u vrijednosti 290.526 eura kojim su obnovljeni sistem grijanja, fasada, krov i elektro-instalacije. Takođe, od donacija je opremljena sportska sala i obnovljen školski inventar, a izgrađen je i solarni sistem”, kaže se u saopštenju.

Za Osnovnu školu “Petar Dedović”, PO Gornja Ržanica u Murini, iz tekućeg budžeta Ministarstva 2016. godine opredijeljeno je 6.000 eura za izgradnju sportskog poligona, dok je u OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu izdvojeno 10.000 eura za rekonstrukciju školskog objekta i izgradnju ograde oko školskog dvorišta.

Rok za završetak radova je kraj ove godine. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!