Pozadina eksplozije u Novom: Roganović planirao likvidaciju u Beogradu, škaljari ga pretekli?

“Škaljarski klan je došao do saznanja da suparnički, kavački klan, priprema likvidaciju u Beogradu. U toj likvidaciji, jednu od glavnih organizatorskih uloga imao je upravo Roganović. Zato su škaljari spremili kontra akciju kako bi spriječili kavače da izvrše likvidaciju u Beogradu. Postavljanje eksploziva pod Roganovićev ‘golf 5’ i njegovo aktiviranje je dio te akcije”, kaže za “Blic” izvor upućen u sukob između dva klana

Foto: Privatna arhiva

Ubistvo Duška Roganovića (35), koji je 25. maja ostao bez obje noge u eksploziji automobila u Herceg Novom, pokušano je da bi se spriječila likvidacija jednog od viđenijih pripadnika ili najbližih saradnika škaljarskog klana, saznaje “Blic”.

Likvidacija, čiji je jedan od organizatora upravo Roganović, prema prvobitnom planu trebalo je da bude izvršena u Beogradu.

“Škaljarski klan je došao do saznanja da suparnički, kavački klan, priprema likvidaciju u Beogradu. U toj likvidaciji, jednu od glavnih organizatorskih uloga imao je upravo Roganović. Zato su škaljari spremili kontra akciju kako bi spriječili kavače da izvrše likvidaciju u Beogradu. Postavljanje eksploziva pod Roganovićev ‘golf 5’ i njegovo aktiviranje je dio te akcije”, kaže za “Blic” izvor upućen u sukob između dva klana.

Obje kriminalne grupe su porijeklom iz Kotora. Na švercu kokaina radili su zajedno sve do 2014, kada je u Valensiji u Španiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega su se Kotorani podijelili u dvije grupe i započeli međusobni rat.

Ko je bio meta planirane likvidacije Roganovića i kavačkog klana nije poznato, ali se zbog “jačine” kontra akcije pretpostavlja da je neko od viđenijih pripadnika škaljarskog klana ili neko od njihovih najbližih beogradskih saradnika.

Informacije o tome da je Roganović učestvovao u organizovanju planirane likvidacije u prijestonici Srbije poklapaju se i sa akcijama beogradske policije, koje su izvedene dan prije i dan poslije eksplozije u Herceg Novom.

U ponedjeljak, 24. aprila, u Beogradu je uhapšen Novljanin Nemanja Zurovac (20), kod koga je policija pronašla oružje i municiju. Zurovac, blizak prijatelj Roganovića, u trenutku hapšenja se nalazio u automobilu sa Beograđaninom Strahinjom Kneževićem (29).

Dan kasnije, u utorak, u 14:40, u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom aktiviran je eksploziv u kome je ranjen Roganović, a sjutradan je u Beogradu uhapšen Roganovićev brat Vladimir (31) i njegovi prijatelji iz Herceg Novog Igor Bošnjak i Luka Medić. Sva trojica uhapšena su zbog falsifikovanih dokumenata.

Dušku i Vladimiru je zajedno suđeno za ubistvo Marka Vesnića, vođe “Delija”, u julu 2009. godine. Za ovo krivično djelo Duško je i osuđen na osam godina zatvora, dok je Vladimir oslobođen. Duško je u zatvoru bio do prošle godine, a po izlasku na slobodu uglavnom je bio u Beogradu, gdje se družio sa navijačkim vođama, Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, i Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Stanković je ubijen u oktobru 2016, dok je Belivuk uhapšen u februaru u Beogradu, zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

“Poslije pokušaja ubistva Roganovića, prvo se vjerovalo da je pozadina osveta za ubistvo Vesnića, zbog čega se i nalazio u zatvoru. Ali, kako je krenula istraga oko njegovog brata i trojice uhapšenih Novljana, došlo se do podataka da je i ranjeni Roganović učestvovao u pripremi planirane likvidacije i da je u namjeri da se ona spriječi i pokušano njegovo ubistvo”, kazao je izvor “Blica”.

Roganović je poslije eksplozije prebačen u bolnicu u Meljinama, a zatim u Podgoricu, gdje su mu amputirane obje noge. U razgovoru sa policijacima, izjavio je da ne zna ko bi mogao da ga ubije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!