Novi uznemirujući snimak iz makedonskog parlamenta: Ubijte Zaeva! (VIDEO)

Na vanrednoj konferenciji koju je održao juče, za napade na poslanike i novinare u Sobranju Zaev je okrivio Nikolu Gruevskog, rekavši “da ga je pogodilo to što je izgubio vlast”

Foto: Printscreen

Dva dana nakon upada demonstranata u Sobranje, na internetu su se pojavili novi snimci tuče u paramentu. Na jednom od njih vidi seliders SDMS-a satjeran u ćošak, dok neko iz mase u jednom trenutku uzvikuje: “Ubijte Zaeva”, piše “Blic”.

Zaev je zgradu Sobranja napustio sa krvavim licem. Mediji su prenijeli da lider SDMS ima povrede nosa, čela i lijeve arkade. Pored Zaeva, u neredima je povrijeđen i potpredsjednik njegove stranke Damjan Mančevski, a najteže povrede zadobio je poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, koji je hitno prebačen u Urgentni centar.

Na vanrednoj konferenciji koju je održao juče, za napade na poslanike i novinare u Sobranju Zaev je okrivio Nikolu Gruevskog, rekavši “da ga je pogodilo to što je izgubio vlast”.

“Ovo juče je bio pokušaj ubistva sa smišljenim planom. Sve je moglo da se vidi – od pokreta maskiranih lica, do toga kako su pušteni da uđu u zgradu Sobranja i kako su usmjeravani”, rekao je lider SDMS-a.

Neredi u Sobranju počeli nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), Talat Džaferi, glasovima SDSM-a i albanskih partija izabran za predsjednika parlamenta u četvrtak popodne.

Bijesni zbog odluke da bivši komandant ONA, bliske OVK, dođe na čelo parlamenta, oko šest sati popodne demonstranti su ispred građanske inicijative “Za zajedničku Makedoniju”, bliske VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, došli ispred zgrade parlamenta, a potom i upali unutra. Povrijeđeno je oko 100 ljudi. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!