Vujanović: Crna Gora dobija garanciju svog trajanja i to je najvrjednija dimenzija odluke

Kroz NATO Crna Gora dobija značajne ekonomske koristi, što ima mogućnost da svoj investicioni ambijent učini atraktivnijim. Što ima mogućnost da ima više turista, jednom riječju da poveća kvalitet života svojih građana”, kazao je Vujanović

 

Foto: Printscreen

“Pozicija Crne Gore na međunarodnoj sceni se od ovog trenutka i te kako mijenja”, kazao je za RTCG predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Današnjom, istorijskom odlukom na Cetinju, Crna Gora dobija brojne nove mogućnosti, ali prije svega okvir da sačuva svoje vječno trajanje.

“Mi smo u maju 2006. obnovili nezavisnost, a ovom odlukom smo obezbijedili da Crna Gora traje, imajući u vidu istoriju, cijeneći geografski položaj i znajući geopolitički položaj. Kada sve to imate u vidu, onda morate prihvatiti da kroz taj bezbjednosni okvir Crna Gora dobija garanciju svog trajanja i mislim da je to najvrjednija dimenzija ove odluke”, kazao je Vujanović u intervjuu za TVCG.

Predsjednik države je naglasio da je veoma značajno što dobijamo nove ekonomske mogućnosti.

“Što kroz NATO Crna Gora dobija značajne ekonomske koristi, što ima mogućnost da svoj investicioni ambijent učini atraktivnijim. Što ima mogućnost da ima više turista, jednom riječju da poveća kvalitet života svojih građana”, kazao je Vujanović. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!