Sarajevo: Amila Rovčanin pronađena kod drugarice

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su kazali Feni da je djevojčica pronađena oko 18:50 sati na Dobrinji, kod drugarice

Amila Rovčanin u odjeći koju je imala na sebi kada je nestala (Foto: Facebook)

Amila Rovčanin, 13-godišnjakinja čiji je nestanak prijavljen sarajevskoj policije, pronađena je večeras.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su kazali Feni da je djevojčica pronađena oko 18:50 sati na Dobrinji, kod drugarice, prenosi ba.n1info.com.

Djevojčicin nestanak prijavljen je juče u poslijepodnevnim satima, a iza sebe je navodno ostavila i oproštajno pismo.

Nakon što je nestanak prijavljen, građani Sarajeva, prijatelji i članovi porodice krenuli su u potragu za Amilom koja je posljednji put viđena juče u blizini Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji.

Oformljena je i Facebook grupa u kojoj su se razmjenjivale informacije, ali i dezinformacije. Bilo je najavljeno i okupljanje u sarajevskeom naselju u kojem živi.

“Ovim putem Vam se svima zahvaljujem na nesebičnoj podršci. Hvala Sarajevo, hvala svim opštinama i dobrim ljudima koji su nam izašli u susret. Hvala svim medijima koji su obaviještavali. Hvala Bogu ona je u sigurnim rukama. Pokazali smo da smo ljudi i da kad se ruke slože sve se može”, stoji u obraćanju na Facebook grupi “Za Amilu”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!