Crnogorski stručnjak u SAD: Svaki benzinski Fordov motor ima pečat Mrđana Jankovića

“Do sada imam više od 60 patenata u Americi i sličan broj u Evropi, Kini, Japanu itd. Ovi ostali su izvedeni iz američkih tako da u stvari nijesu različite inovacije. Trenutno je 18 patenata primijenjeno u Fordovim proizvodima, a još nekoliko su u procesu da budu primijenjeni u sljedećih par godina”, ponosno ističe Janković

Crnogorski stručnjak Mrđan Janković decenijama radi i živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je na čelu istraživačkog tima zaduženog za stalno unapređenje performansi benzinskih motora automobilskog giganta Forda, piše “Pobjeda”.

Za svoja naučna ostvarenja i praktičnu primjenu istraživačkih dostignuća dobio je prestižne američke nagrade za doprinos teoriji automatike i za razvoj tehnologije upravljanja automobilskim motorima. Autor je brojnih naučnih članaka publikovanih u vodećim stručnim časopisima u toj oblasti. Već nakon studija obreo se u Americi, a 20 godina je u istraživačkom odjelu Forda, prenosi CdM.

Svaki benzinski Fordov motor ima pečat Jankovića.

U Fordu je više od 20 godina, za to vrijeme mnogo je njegovih patenata iz oblasti kontrole našlo primjenu u praksi.

“Do sada imam više od 60 patenata u Americi i sličan broj u Evropi, Kini, Japanu itd. Ovi ostali su izvedeni iz američkih tako da u stvari nijesu različite inovacije. Trenutno je 18 patenata primijenjeno u Fordovim proizvodima, a još nekoliko su u procesu da budu primijenjeni u sljedećih par godina”, ponosno ističe Janković.

Čitav tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!