Crnogorski stručnjak u SAD: Svaki benzinski Fordov motor ima pečat Mrđana Jankovića

“Do sada imam više od 60 patenata u Americi i sličan broj u Evropi, Kini, Japanu itd. Ovi ostali su izvedeni iz američkih tako da u stvari nijesu različite inovacije. Trenutno je 18 patenata primijenjeno u Fordovim proizvodima, a još nekoliko su u procesu da budu primijenjeni u sljedećih par godina”, ponosno ističe Janković

Crnogorski stručnjak Mrđan Janković decenijama radi i živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je na čelu istraživačkog tima zaduženog za stalno unapređenje performansi benzinskih motora automobilskog giganta Forda, piše “Pobjeda”.

Za svoja naučna ostvarenja i praktičnu primjenu istraživačkih dostignuća dobio je prestižne američke nagrade za doprinos teoriji automatike i za razvoj tehnologije upravljanja automobilskim motorima. Autor je brojnih naučnih članaka publikovanih u vodećim stručnim časopisima u toj oblasti. Već nakon studija obreo se u Americi, a 20 godina je u istraživačkom odjelu Forda, prenosi CdM.

Svaki benzinski Fordov motor ima pečat Jankovića.

U Fordu je više od 20 godina, za to vrijeme mnogo je njegovih patenata iz oblasti kontrole našlo primjenu u praksi.

“Do sada imam više od 60 patenata u Americi i sličan broj u Evropi, Kini, Japanu itd. Ovi ostali su izvedeni iz američkih tako da u stvari nijesu različite inovacije. Trenutno je 18 patenata primijenjeno u Fordovim proizvodima, a još nekoliko su u procesu da budu primijenjeni u sljedećih par godina”, ponosno ističe Janković.

Čitav tekst možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!