Ko je moguća prva dama Francuske: Od Emanuela Makrona starija 25 godina, brak joj je obećao kada je imao 16 (VIDEO)

Kada su krenule glasine da između njih dvoje postoji nešto, roditelji su ga poslali na prestižni licej u Pariz. Njihova ljubav sve je preživjela, pa su godinama kasnije, kada je Emanuelu bilo 30, stali pred oltar. “Zvali smo jedno drugo stalno i provodili sate na telefonu. Malo po malo, porazio je sav moj otpor, na nevjerovatan način, strpljenjem”, navela je profesorka. Brižit je napustila muža i započela vezu sa bivšim učenikom za kojeg se udala 2007. godine

Foto: Youtube

Sljedeći stanovnici Jelisejske palate mogli bi da budu najmađi francuski predsjednik u modernoj istoriji i njegova 25 godina starija supruga.

Supruga Emanuela Makrona, koji je pobijedio u prvom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj, je Brižit Tronje (64), bivša nastavnica drame.

Emanuelova i Brižitina ljubavna priča je neobična, a mnogi će reći i kontroverzna.

Naime, Brižit Tronje je 25 godina starija od svog supruga, a upoznali su se kada je on imao samo 15 godina i to u privatnoj srednjoj školi u Lamjenu koju je on pohađao.

Mladi Emanuel se odmah zaljubio u Brižit koja je bila udata i imala troje djece.

On je volio književnost i glumio je u nekim predstavama u dramskom klubu koji je ona vodila.

“Nije bio poput ostalih, nije bio tinejdžer. S odraslima je imao odnos na ravnoj nozi”, izjavila je ona u francuskom dokumentarcu snimljenom prošle godine.

Rekla je da joj je jednog dana Makron došao sa planovima da zajedno napišu predstavu za maturante.

“Nisam mislila da će to tako daleko otići. Mislila sam da će mu dosaditi. Pisali smo, i malo po malo mene je potpuno osvajala inteligencija tog dječaka”, rekla je Brižit Tronje.

Sa 16 godina Makron je otišao iz Amjena kako bi nastavio školovanje u Parizu, obećavši pritom da će je oženiti.

“Šta god da radiš, oženiću se tobom”, rekao joj je tinejdžer, što je kasnije i ostvario, piše “Blic”.

Kada su krenule glasine da između njih dvoje postoji nešto, roditelji su ga poslali na prestižni licej u Pariz. Njihova ljubav sve je preživjela, pa su godinama kasnije, kada je Emanuelu bilo 30, stali pred oltar.

“Zvali smo jedno drugo stalno i provodili sate na telefonu. Malo po malo, porazio je sav moj otpor, na nevjerovatan način, strpljenjem”, navela je profesorka.

Brižit je napustila muža i započela vezu sa bivšim učenikom za kojeg se udala 2007. godine.

An Fulda, biograf centrističkog kandidata Makrona koji se sinoć zajedno sa liderkom ultradesnice Marin le Pen kvalifikovao za drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, kaže da je on u stanju da “pokori” Francusku, kada je uspio da osvoji svoju profesorku iz srednje škole sa kojom je već deset godina u braku.

“On želi da pokaže da, ako je bio u stanju da zavede ženu koja je 25 godine starija od njega i majka je troje djece, u malom provincijskom gradu… uprkos osudi i ruganju, može da osvoji Francusku na isti način”, tvrdi Fulda.

Inače, za Makrona su se vezivale i glasine da je gej, ali ih je opovrgao.

Nakon što su objavljeni rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora Makron je zajedno sa suprugom izašao na binu i održao govor.

Makron se uvijek rado pojavljuje u javnosti sa suprugom i kaže da će ona, ako on pobijedi, imati važnu ulogu.

“Ona je oduvijek dio mog života i biće tu. Dugujem joj mnogo toga jer je ona doprinijela tome da budem osoba kakva sam danas”, rekao je Makron u jednom intervjuu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!