Pierce Brosnan otvoreno o smrti supruge i ćerke: Čaša mi je uvijek napola prazna

Još 1991. od raka jajnika preminula je njegova prva supruga Cassandra u dobi od 43 godine. Dvadeset dvije godine kasnije od iste bolesti umrla je i njegova ćerka Charlotte, u dobi od 42 godine

Pierce Brosnan otvoreno je progovorio o smrti svoje prve supruge i ćerke i o tuzi s kojom se još  nosi.

Šezdesettrogodišnjeg glumca rođenog u Irskoj zadesile su tragedije koje su drastično promijenile njegov pogled na svijet. Još 1991. od raka jajnika preminula je njegova prva supruga Cassandra u dobi od 43 godine. Dvadeset dvije godine kasnije od iste bolesti umrla je i njegova ćerka Charlotte, u dobi od 42 godine, piše Daily Mail.

“Za mene čaša nije uvijek napola puna. S vremena na vrijeme u meni se pojavi taj irski, melanholični crni pas”, rekao je Brosnan u razgovoru za Esquire, prenosi index.hr.

S pokojnom suprugom Brosnan ima i 33-godišnjeg sina Seana, takođe glumca, a nakon Cassandrine smrti usvojio je dvoje djece – pomenutu Charlotte i Christophera. Sa sadašnjoj suprugom Keely Shaye Smith ima dva sina – Dylana (20) i Parisa (16).

Bivši James Bond imao je i teško djetinjstvo. Otac mu je napustio porodicu ubrzo nakon njegovog rođenja, a majka otišla da radi u London. On je živio s rođacima, a kasnije u internatu. Oca je upoznao tek 1984. kad je u Irskoj snimao film “Remington Steele”.

“Toma sam sreo jedno nedjeljno popodne, pričali smo o ovome i onome. Popili smo nekoliko piva i razišli se. Volio bih da sam imao priliku da ga bolje upoznam”.

Za nekoliko dana kreće serija “The Son” u kojoj Brosnan igra jednu od glavnih uloga. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!