Irfan Canović, daidža tragično stradale Dine Kadribašić: Novčana pomoć nije potrebna familiji, sva sredstva će biti usmjerena u fondaciju koja će nositi Dinino ime

“Radnici salona u kojem radi moja sestra pokrenuli su akciju bez našeg znanja. U ovim teškim momentima, kada preživljavamo najteže trenutke u životu, potrebna nam je isključivo moralna pomoć i utjeha koliko je to moguće. Sav novac koji bude uplaćen usmjerićemo u fondaciju koja će nositi Dinino ime. Cilj te fondacije biće da pomaže isključivo djeci”, kazao je za Portal Revije Fokus Canović.

Irfan Canović, daidža tragično stradale djevojčice Dine Kadribašić, kazao je da je porodica danas saznala za akciju pomoći koju su pokrenule kolege i koleginice Dinine majke. On je istakao da porodici Kadribašić nije potrebna nikakva finansijska pomoć.

“Radnici salona u kojem radi moja sestra pokrenuli su akciju bez našeg znanja. U ovim teškim momentima, kada preživljavamo najteže trenutke u životu, potrebna nam je isključivo moralna pomoć i utjeha koliko je to moguće. Sav novac koji bude uplaćen usmjerićemo u fondaciju koja će nositi Dinino ime. Cilj te fondacije biće da pomaže isključivo djeci. Naša mala Dina je voljela da pomaže ljudima, i mi ćemo u znak sjećanja i ljubavi prema njoj nastojati da kroz fondaciju pomognemo onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je za Portal Revije Fokus Canović.

Portal Revije Fokus danas je objavio vijest da su zaposleni u Shear Bliss frizerskom salonu u Njujorku, u kojem radi majka stradale djevojčice, osnovali su fond za novčanu pomoć porodici.

“Želeli bismo da izrazimo najdublje saučešće i osnovali smo ovaj fond da pomognemo porodici u žalosti”, pisalo je u saopštenju kolega i koleginica objavljenom na sajtu gofundme.com/dinakadribasic13.

Oni za Dininu majku Elviru kažu da je njihov “najdraži prijatelj, najslađi saradnik, nevjerovatna žena i majka dvoje djece”.

“Srce svakog roditelja koji prolazi kroz ovakve stvari je slomljeno. Porodica se nada pokretanju kampanje u znak sjećanja na Dinu, kojom bi ukazali na opasnost od neopreznog iskakanja na prugu. Cijenimo sve koji doniraju novac. Hvala svima i Bog vas blagoslovio”, napisala je Lana Kurayeva, Elvirina koleginica.

Akcija je pokrenuta juče, a u međuvremenu je sakupljeno 23.458 dolara.

U međuvremenu, tekst na tom sajtu je promijenjen.

Podsjetimo, trinaestogodišnja Dina Kadribašić poginula je 2. aprila kada je na nju naletio voz dok je pokušavala da dohvati mobilni telefon koji joj je bio ispao na šine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!