Senat ratifikovao članstvo Crne Gore u NATO: Na potezu Tramp

Za okončanje procedure ratifikacije Protokola u Sjedinjenim Državama potreban je potpis predsjednika Donalda Trampa, čija je administracija prethodnih dana ocijenila da je članstvo Crne Gore u NATO-u od velikog interesa za SAD

Američki Senat ratifikovao je u utorak Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Rezolucija o članstvu Crne Gore usvojena je ogromnom većinom glasova senatora iz obje stranke – 97 se izjasnilo ZA, dok su samo dvojica senatora, Rend Pol i Majk Li, bili protiv.

“Senat je gotovo jednoglasno poslao jasnu poruku da stoji čvrsto uz Crnu Goru, a protiv zastrašivanja od strane Kremlja”, saopštila je za Glas Amerike demokratska senatorka Džin Šahin. 

“Crnogorsko članstvo u NATO-u će ojačati Alijansu i istovremeno osnažiti demokratiju i nezavisnost Crne Gore. Sjedinjene Države su se uvijek snažno zalagale za slobodu i demokratiju u Evropi i Senat je danas učvrstio pravo Crne Gore na samoopredeljenje”, naglasila je senatorka iz Nju Hempšira.

Za okončanje procedure ratifikacije Protokola u Sjedinjenim Državama potreban je potpis predsjednika Donalda Trampa, čija je administracija prethodnih dana ocijenila da je članstvo Crne Gore u NATO-u od velikog interesa za SAD.

OPŠIRNIJE NA PORTALU GLAS AMERIKE

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!