Ispovijest koja je šokirala svijet: Bivši policajac prije 20 godina krenuo u ludački pohod, ubio 82 žene

Hladnokrvno je otkrio kako je birao žene koje će ubiti. “Žrtve su bile žene koje su bez muške pratnje bile na ulici bez određene svrhe, ponašale se razuzdano, koje se nisu bojale da razgovaraju sa mnom, uđu u moj automobil i odvezu se sa mnom u avanturu, zbog zabave, spremne da ju alkohol i vode ljubav”. Žrtve je tražio vozeći se se u policijskom automobilu i nudio im prevoz, a onda bi ih odvezao na osamu gdje ih je silovao, a potom i ubio

Foto: Youtube

Ruski najzloglasniji serijski ubica kazao je nedavno u jezivoj ispovijesti kako je bio dobar suprug i otac kada je prije gotovo 20 godina krenuo u ubilački pohod ubivši pritom 82 žene.

Mikhail “Vukodlak” Popkov (53) službeno je optužen za 60 novih ubistava u ponedjeljak, koja se nadodaju na 22 ubistva koja je počinio, a za koja već služi doživotnu zatvorsku kaznu.

Bivši policajac Popkov priznao je da je počinio sve za šta se tereti i kazao kako je želio da očisti sibirski grad Angarsk od prostitutki i nemoralnih žena, piše jutarnji.hr.

Tužioci vjeruju da je 82 konačna brojka žrtava koje je gotovo sve silovao prije nego ih je izmasakrirao noževima, sjekirama i odvijačima.

Sve je počelo davne 1992. godine, nakon raspada Sovjetskog Saveza, a potrajalo je do 2010. Žrtve su bile stare od 17 do 38 godina.

Krim istražiteljima priznao je kako je vodio dvostruki život – s jedne strane normalan porodični život, a s druge život najkrvoločnijeg serijskog ubice.

“S jedne strane sam bio normalna osoba, policajac koji je dobro obavljao svoj posao. Imao sam porodicu. Moja supruga i ćerka smatrale su me dobrim mužem i ocem, što je zaista tako i bilo. S druge strane, ubijao sam svoje žrtve što sam pažljivo skrivao od svih jer sam znao da činim zločin. Moja žena i ćerka nisu nikad znale za zločine koje sam počinio i nisu uopšte sumnjale”, kazao je.

Hladnokrvno je otkrio kako je birao žene koje će ubiti.

“Žrtve su bile žene koje su bez muške pratnje bile na ulici bez određene svrhe, ponašale se razuzdano, koje se nisu bojale da razgovaraju sa mnom, uđu u moj automobil i odvezu se sa mnom u avanturu, zbog zabave, spremne da ju alkohol i vode ljubav”.

Žrtve je tražio vozeći se se u policijskom automobilu i nudio im prevoz, a onda bi ih odvezao na osamu gdje ih je silovao, a potom i ubio.

Istražitelji nisu vjerovali da bi policajac mogao biti odgovoran za takve zločine.

“Nisu sve žene postale žrtvama, ali one koje se nisu dobro ponašale imao sam želju da kaznim”, opisao je kako je odlučivao koju će ostaviti u životu.

“Neke se nisu tako ponašale, bojale su se. Osim Elene Dorogove, koja je žurila na željezničku stanicu da se nađe sa majkom. Ona je bila trijezna”, priznao je.

Oružje je, kaže, birao nasumice.

“Nikad se nisam pripremio za ubistvo. Koristio bih ono što bih našao u autu – nož, sjekiru, palicu… Nikad nisam koristio uže kako bi ih ugušio, nisam koristio ni vatreno oružje. I nisam im vadio srce”.

Jednom je prilikom ubio učiteljicu iz muzičke škole koja je predavala njegovoj ćerki.

“Njeno tijelo pronađeno je u šumi, uz tijelo još jedne žene. Ćerka me zamolila da joj dam novac jer je škola prikupljala donacije kako bi organizovala sahranu. Pa sam joj ga dao”.

Jednom se vratio na mjesto zločina nakon što je ubio dvije žene, jer je shvatio da izgubio policijsku značku, što ga je moglo otkriti kao serijskog ubicu.

“Našao sam značku, a onda shvatio da jedna žena još diše. Šokirao sam se jer je još bila živa. Dokrajčio sam je lopatom”.

Bile su to Maria Lizhina (35) i Lilija Paškovskaja (37) koje su ubijene 2000. godine.

Ubica je proglašen mentalno sposobnim za suđenje.

Njegova supruga Elena i ćerka Ekaterina započele su nove živote u drugim gradovima, nakon što su prvobitno odbijale da povjeruju da je Popkov kriv za sva ta ubistva.

Ekaterina, koja sada ima 30 godina i radi kao učiteljica, kazala je kako ne može vjerovati da je njen voljeni otac čovjek koji je silovao i izmasakrirao te žrtve.

Nije ga vidjela otkako je 2015. godine osuđen za 22 ubistva, ali je sada kazala da ga želi pogledati u oči kako bi provjerila bi li on zaista mogao biti ubica.

Nakon što je 2012. godine uhapšen, kazao je je kako je htio ulicu da očisti od prostitutki.

“Napustile su svoje muževe i djecu kod kuće i otišleda se zabavljaju kao da im je to posljednji dan u životu”, kazao je.

Smatra se kako je Popkov ubijao žene koje su ga navodno podsjećale na njegovu majku koja je bila alkoholičarka i koja ga je zlostavljala u djetinjstvu.

Jedna od njegovih žrtava preživjela je napad i kasnije ga je identifikovala na fotografiji. Međutim, njegova supruga osigurala mu je alibi, a istražitelji nisu vjerovali da je on kriv. Uhićen je tek 2012. kada je došao u Vladivostok da kupi automobil, gdje su mu uzeli otiske prstiju.

Popkov je priznao da je prestao da ubija svoje žrtve nakon što se zarazio sifilisom, zbog čega je postao impotentan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!