Prvi put u istoriji Amerike: Donaldu Trampu prijeti opoziv?

Mnogo veći skandal mogle bi da izazovu moguće veze sa Rusijom, kaže stručnjak za SAD Tomas Jeger, sa univerziteta u Kelnu, u razgovoru za DW. „Ukoliko je tako, i dokaže se da je njegov tim bio u vezi s ruskim službama, i da je pritom on za to znao – to bi mogao da bude veliki fijasko za njegovo predsjedavanje“, uvjeren je politikolog

Foto: Youtube/Printscreen

Nikada do sada neki predsjednik SAD nije otišao sa vlasti zato što je opozvan sa dužnosti. Donald Tramp i njegove eventualne veze s Rusijom mogli bi da budu istorijska premijera.

Šef FBI Džejms Komi je čovjek koji iznenađuje. Tako je u ponedjeljak izjavio da njegova služba sprovodi istragu protiv ljudi koji su rukovodili predizbornom kampanjom Donalda Trampa. Radi se o sumnji da su ruski hakeri, u dogovoru s Trampovim ljudima, nanijeli štetu Hilari Klinton na putu ka Bijeloj kući. Više od pet sati Komi je odgovarao na pitanja pred odborom tajne službe. Pritom je postalo jasno da Barak Obama nikada nije naložio prisluškivanje aktuelnog predsjednika, kao što je to tvrdio Tramp. Sve samo ne za pohvalu Trampa, koji sada indirektno stoji pod sumnjom da laže, piše Dojče vele, prenosi “Blic”.

Mnogo veći skandal mogle bi da izazovu moguće veze sa Rusijom, kaže stručnjak za SAD Tomas Jeger, sa univerziteta u Kelnu, u razgovoru za DW.

„Ukoliko je tako, i dokaže se da je njegov tim bio u vezi s ruskim službama, i da je pritom on za to znao – to bi mogao da bude veliki fijasko za njegovo predsjedavanje“, uvjeren je politikolog.

I naučnica Ketrin Kliver sa Harvard univerziteta, u razgovoru za njemački radio Dojčlandfunk ocjenjuje da se “obruč oko Donalda Trampa steže”.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!