Kurir najavljuje hapšenje: DNK na tangama otkrio ubicu Jelene Marjanović?

 “Na korak smo od konačnog hapšenja osumnjičenog za ovaj zločin. Tačnije, hapšenje svih osoba koje su na neki način umiješane, a najmanje ih je troje. Konačno smo uspjeli da razmotamo klupko i utvrdimo ko je ubica, a ko su bili njegovi pomagači koji su učestvovali u skrivanju tragova”, otkriva sagovornik Kurira

Foto: Facebook

Gumica za kosu i donji veš pjevačice Jelene Marjanović, koja je brutalno ubijena 2. aprila prošle godine u Borči, odnosno tragovi pronađeni na njima, doveli su istražitelje do ubice, otkriva ekskluzivno za Kurir pouzdan izvor upućen u istragu.

On objašnjava da su rezultati svih analiza konačno poznati, ali da se čeka njihovo dostavljanje istražiteljima i upoređivanje sa svim ostalim ranije prikupljenim dokazima.

“Na korak smo od konačnog hapšenja osumnjičenog za ovaj zločin. Tačnije, hapšenje svih osoba koje su na neki način umiješane, a najmanje ih je troje. Konačno smo uspjeli da razmotamo klupko i utvrdimo ko je ubica, a ko su bili njegovi pomagači koji su učestvovali u skrivanju tragova”, otkriva sagovornik Kurira.

On objašnjava da su tanga gaćice i gumica za kosu dokazi koji su u ovom momentu krunski jer je ubica na njima ostavio svoje tragove, ali i tragove zemlje kroz koju je vukao nesrećnu Jelenu Marjanović.

“Ovo je dokaz na koji smo dugo čekali i koji bez sumnje sada tu osobu dovodi u vezu i sa svim ostalim tragovima. I do sada je ta osoba bila na užem spisku osumnjičenih, ali je bilo neophodno da to potkrijepimo dokazima”, dodaje on, ne želeći da imenuje osobu na koju policija i tužilaštvo sumnjaju, ali potvrđuje da je reč o nekom bliskom Jeleni.

Kako navodi, ona nije ubijena slučajno niti nasumično, već je ubica to učinio u naletu bijesa, a potom uložio veliki napor da pokuša da prikrije tragove.

Istražiteljima su stigli i snimci kamera iz autobusa, na osnovu kojih su urađena vještačenja građe muškarca koji je na biciklu prošao nasipom u Crvenki u vrijeme dok je policija još tragala za ubijenom pjevačicom.

“Prema onome što smo utvrdili, on nije ubica, ali je zločincu pomagao da prikrije tragove, a ne isključuje se mogućnost ni da je pomogao u bacanju Jeleninog tijela u kanal”, dodaje on.

Kako je Kurir pisao, muškarac koji je prošao nasipom nosio je kapuljaču i njegovo lice se jasno ne vidi, kako na snimcima kamera koji su ranije prikupljeni, tako ni na onim koje je dostavio GSP.

“Bazne stanice su pokazale da je njegov telefon bio u blizini Jeleninog, i to u vreme kad je suprug Zoran već prijavio nestanak”, zaključuje sagovornik Kurira.

MATERIJALNI DOKAZI POTVRDILI SUMNJE

Prvi put otkako je pjevačica ubijena istražitelji su uspjeli da uporede sve dokaze koji su prikupljani u prethodnih godinu dana.

“Nijednog dana se nije zastalo s prikupljanjem dokaza i konačno su sve analize materijalnih tragova, baznih stanica i ostalih prikupljenih dokaza dale rezultate. Sumnje onih koji rade na slučaju bez konkretnih dokaza ne znače ništa i zbog toga istraga traje dugo”, objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je hapšenje ubice i pomagača pitanje dana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!