Uhapšeni pljačkaši banke u Beranama: Pucali iz pištolja, a zatim primorali radnike da im daju novac

Klijent koji se zatekao u banci u trenutku pljačke ispričao je “Vijestima” da su mladići bili maskirani fantomkama, odnosno maramama. Oni su kako je kazao pištoljem zaprijetili svima da legnu, a onda su radnicu natjerali da otvori trezor i pokupili novac. Očevidac je rekao da je jedan od mladića pucao u plafon

Foto: M. Sekulović

Beranska policija uhapsila je dva mladića pod sumnjom da su jutros opljačkali poslovnicu Prve banke u ovom gradu.

Pljačka se odigrala oko 9 časova, a “Vijestima” je iz policije potvrđeno da su mladići sat, dva kasnije uhapšeni u Rožajama.

“Radi se o srpskim državljanima Filipu Marjanoviću i Milanu Mrkiću iz Beograda”, kazao je sagovornik iz policije.

Mladići će uz krivičnu prijavu biti predati Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Klijent koji se zatekao u banci u trenutku pljačke ispričao je “Vijestima” da su mladići bili maskirani fantomkama, odnosno maramama. Oni su kako je kazao pištoljem zaprijetili svima da legnu, a onda su radnicu natjerali da otvori trezor i pokupili novac. Očevidac je rekao da je jedan od mladića pucao u plafon.

Pljačka se odigrala brzo, a lopovi su nakon obavljenog posla pobjegli kros pasaž. Tu su najvjerovatnije snimljeni kamerama kojima je Prva banka dobro pokrivena, tako da su po tom tragu kasnije uhvaćeni u Rožajama.

Beranska policija u saradnji sa kolegama iz Rožaja identifikovala je i uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su opljačkali banku u Beranama i otuđili oko 150.000 eura.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, u sadejstvu sa Odjeljenjem bezbjednosti Rožaje, brzom akcijom i u kratkom roku identifikovali i lišili slobode osumnjičene za razbojništvo koje je jutros oko 09,20 časova izvršeno u Filijali „Prve banke“ u Beranama. Oba osumnjičena lica su lišena slobode u Rožajama, od strane službenika OB Rožaje koji su ih pronašli, i to za manje od sat vremena nakon razbojništva u kojem su, kako se sumnja, otuđili oko 150.000 eura. Kod njih je pronađen i oduzet novac za koji se sumnja da je otuđen u ovom krivičnom djelu”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dežurnoj službi CB Berane je oko 09,20 časova prijavljeno da su dvije nepoznate osobe, koje su bila maskirane, uz prijetnju vatrenim oružjem – po jednim pištoljem koja su držala u rukama od zaposlenih u Filijali „Prve banke“ u Beranama, koja se nalazi u ulici Mojsija Zečevića, otuđili novac iz sefa.

“Oni su naime, kako se sumnja, novac otuđili na način što je jedno lice uz prijetnju pištoljem primoralo dva zaposlena da legnu na pod dok je drugo lice, takođe u prijetnju pištoljem, primoralo treće zaposleno lice da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašilo. Nakon otuđenja novca, ova dva lica su se, nepoznatim vozilom, udaljila sa lica mjesta.”

Iz UP su kazali da nije bilo povrijeđenih.

“Po izjavi zaposlenih, u sefu se nalazilo oko 150.000 eura koji su otuđeni u razbojništvu. Precizan iznos otuđenog novca će se naknadno utvrditi”, kazali su iz UP.

Saopšteno je da su Beranski policjaci su odmah prijavi, preduzeli mjere i radnje na pronalasku osoba koje su izvršila razbojništvo.

“Blokirane su saobraćajnice u gradu, a takođe o događaju su obaviještene i kolege iz drugih centara i odjeljenja bezbjednosti. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Za manje od sat vremena, službenici OB Rožaje lišili su slobode osumnjičena lica. Naime, službenici OB Rožaje su oko 10,15 časova, preduzimajući aktivnosti na kontroli lica radi pronalaska izvršilaca razbojništva, u Rožajama kontrolisali taksi vozilo u kojem su se nalazila dva lica. M.M. (19) i F.M. (18) iz Beograda – Republika Srbija. Kod njih je pregledom pronađen novac za koji se sumnja da potiče iz ovog krivičnog djela. M.M. i F.M. su lišeni slobode. Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili KD razbojništvo”, kazali su iz UP.

Otuđeni novac će biti vraćen vlasniku s tim što će se utvrditi koliko je tačno novca otuđeno i da li je pronađena suma cjelokupna koja je otuđena u ovom krivičnom djelu.

“Dalja kriminalistička obrada je u toku”, zaključili su iz UP, prenose Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!