Berni Sanders: Donald Tramp je patološki lažov

“Loša vijest, veoma loša vijest je da imamo predsjednika koji je patološki lažov… Tramp laže sve vrijeme i mislim da to nije slučajno. Postoji razlog za to. On laže da bi podrio temelje američke demokratije”, rekao je Sanders

Berni Sanders (Foto: Youtube/Printscreen)

Američki senator Berni Sanders, koji je pokušao da dobije nominaciju Demokratske partije na predsjedničkim zborima, izjavio je da je predsjednik SAD Donald Tramp patološki lažov koji Ameriku vodi ka autoritarizmu.

U intervjuu za Gardijan (Guardian), Sanders je rekao da se Trampovi napadi na medije i sudstvo svode na napad na demokratiju, prenosi “Blic” pisanje agencije Beta.

“Loša vijest, veoma loša vijest je da imamo predsjednika koji je patološki lažov… Tramp laže sve vrijeme i mislim da to nije slučajno. Postoji razlog za to. On laže da bi podrio temelje američke demokratije”, rekao je Sanders koji je privukao glasove lijevog krila Demorkatske partije, ali izgubio na stranačkim izborima od Hilari Klinton.

Sanders je rekao da njegova oštra kritika Trampa nije posljedica stranačke opredijeljenosti.

“Džordž Buš je bio veoma konzervativan predsjednik. Protivio sam mu se svakog dana. Ali Džordž Buš nije radio izvan glavnih američih političkih vrijednosti”, dodao je on.

Senator iz Vermonta je rekao da, uprkos opasnostima od Trampa, vidi pozitivnu stranu što je otpor takvoj politici “u punom zamahu” i dodao da je masovan otpor jedini način da se porazi Trampovo kretanje ka autoritarizmu.

“Vidimo veoma aktivan progresivan pokret. Naša revolucija – grupa koja je proizašla iz moje kampanje – druge grupe, spontani Ženski marš, sve je to pokazatelj spremnosti američkog naroda da se bori za demokratiju”, rekao je Sanders.

Sanders je kazao da treba saznati kakav uticaj na Trampa ima “ruska oligarhija” i ocijenio da je Rusija imala veoma veliku ulogu na izborima.

“Mnogi ljudi su zapanjeni. On (Tramp) izgleda ima veliko neslaganje s Australijom, sa Meksikom, sa našim dugogodišnjim saveznicima, ali ništa osim pozitivnih stvari nema da kaže o (ruskom predsjedniku) Putinu koji je autoritaran lider”, rekao je Sanders. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!