Emira M. Ličina i predsjednica njemačke opštine: Postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna

Ukoliko bude interesovanja, postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna, a moguće i nekog drugog grada iz Crne Gore. To je na Facebook stranici Udruženje Monte Köln objavljeno nakon jučerašnjeg prijema koji je predsjednica opštine Keln, Henriette Reker, organizovala povodom Dana žena

Predsjednica opštine Keln, Henriette Reker, i Emira M. Ličina iz Udruženja “MONE KOLN” e.V, dogovorile su susret na kojem će razgovarati o mogućnostima šire saradnje između gradova iz Crne Gore i Kelna.

Ukoliko bude interesovanja, postoji mogućnost bratimljenja Bijelog Polja i Kelna, a moguće i nekog drugog grada iz Crne Gore.

To je na Facebook stranici Udruženje Monte Köln objavljeno nakon jučerašnjeg prijema koji je Henriette Reker organizovala povodom Dana žena.

Prijemu su prisustvovali visoki gosti iz svijeta politike, kulture, kao i predstavnici brojnh institucija i njihovi saradnici.

Na poziv predsjednice Reker, prijemu je prisustvovala Ličina, koja je pozvana u svojstvu predstavnika iz oblasti integracija u Kelnu i kao predsjednica Odbora za ravnopravnost polova Savjeta za saradnju sa iseljenicima Uprave za dijasporu u Vladi Crne Gore.

“U sklopu prijema organizovano je i predstavljanje oko pedeset organizacija, sa mogućnošću umrežavanja i uspostavljanja saradnje. Ličina je upoznala neke od njih, imajući pritom u vidu činjenicu da Odbor na čijem je čelu djeluje izvan granica Njemačke, pa samim tim i saradnici moraju biti oni koji pružaju mogućnost internacionalne saradnje. Dogovoreno je nekoliko susreta na kojima će biti razmotrene mogućnosti za zajedničke projekte. Želja za tom vrstom saradnje postoji s obje strane, pa se u narednom periodu očekuju konkretnije aktivnosti.

Na skupu je bilo riječi o avnopravnosti polova, a na tu temu je govorila Dagmar Dahmen, šefica Zavoda za ravnopravnost polova i predstavnica Zavoda za javni red grada Kelna.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!