Meksiko u strahu da će Trump uz granicu graditi deportacijske i izbjegličke kampove

Politika prethodne administracije u Meksiko je slala samo meksičke građane. Drugi migranti su vraćani u njihove domovine. Sada bi, prema znatno izmijenjenoj politici koju je najavilo američko Ministarstvo nacionalne bezbjednosti, migranti mogli da budu prebačeni preko granice u opasno područje sa kojim nemaju nikakve veze dok njihovi zahtjevi za azilom ili postupci za deportaciju ne dođu na red u SAD-u

Foto: Youtube/Printscreen

Meksiko strahuje da će početi gradnja deportacijskih i izbjegličkih kampova uz sjevernu granicu ove zemlje, u skladu sa planovima Trumpove administracije da započne deportaciju u Meksiko svih Latinoamerikaca i drugih osoba koje su ilegalno ušle u SAD preko Meksika, prenosi Independent.

Politika prethodne administracije u Meksiko je slala samo meksičke građane. Drugi migranti su vraćani u njihove domovine.

Sada bi, prema znatno izmijenjenoj politici koju je najavilo američko Ministarstvo nacionalne bezbjednosti, migranti mogli da budu prebačeni preko granice u opasno područje sa kojim nemaju nikakve veze dok njihovi zahtjevi za azilom ili postupci za deportaciju ne dođu na red u SAD-u. Američki zvaničnici se nisu izjasnili šta očekuju da Meksiko uradi sa ovim osobama.

Jedini konsenzus koji zasad postoji u Meksiku o novoj politici Donalda Trumpa jeste da ova zemlja nije uopšte spremna za takvu situaciju.

Nejasno je da li Sjedinjene Američke Države uopšte imaju ovlašćenje da natjeraju Meksiko da primi državljane trećih zemalja, piše “Avaz”.

Vlada Meksika se nije službeno oglasila o politici Ministarstva nacionalne bezbjednosti SAD-a.

Međutim, novi ambasador Meksika u SAD-u Geronimo Gutierrez je rekao da je ta politika “očigledno razlog za zabrinutost u Ministarstvu spoljnih poslova, meksičkoj vladi i među svim Meksikancima”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!