Balkanvibe Autmn/Winter Multimedia Contest 2016: Dodijeljene nagrade za najbolji video, dron snimak i fotografiju

Prvu nagradu za najbolji video pod nazivom “The First Ascent” osvojili su Nikola Blagojević, Ziyah Gafić i Emir Džananović. U kategoriji dron snimaka prvo mjesto osvojio je Dado Ruvić za video pod nazivom “The Mehmed Paša Sokolović Bridge”, dok je u kategoriji fotografija prvo mjesto pripalo Mirsadu Mujanoviću za fotografiju pod nazivom “Snowstorm on Vranica”

Prvu nagradu na takmičenju Balkanvibe Autmn/Winter Multimedia Contest 2016 u kategoriji fotografija osvojio je Mirsad Mujanović za fotografiju pod nazivom “Snowstorm on Vranica”.

Takmičari su se nadmetali u tri kategorije – fotografija, video i dron snimci, a kroz 430 pristiglih radova prikazane su ljepote i turističke atrakcije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije.

Prvu nagradu za najbolji video pod nazivom “The First Ascent” osvojili su Nikola Blagojević, Ziyah Gafić i Emir Džananović.

U kategoriji dron snimaka prvo mjesto osvojio je Dado Ruvić za video pod nazivom “The Mehmed Paša Sokolović Bridge”.

Jedinstvenu specijalnu nagradu za inovativnu dron fotografiju pod nazivom “Winter Road” dobila je Iskra Krznarić.

Drugo i treće mjesto u kategoriji fotografija osvojili su Nebojša Atanacković (“Komovi) i Ina Kostić (“Framed).

U kategoriji videa drugo mjesto je pripalo Elviri Hajdarević (“Nature’s Majesty”), a treće je osvojio Bleron Çaka (“The Mountain Range”).

U kategoriji dron snimaka druga nagrada je otišla u ruke Life & Ventures (“Serenity Valley”), dok je treće mejsto osvojio Tin Krznarić (“Kamačnik”).

Žiri su činili poznati fotografi Jim Marshall (glavni urednik na Balkanvibe platform), Adnan Bubalo i Imrana Kapetanović.

Balkanvibe Autmn/Winter Multimedia Contest je održan prvi put na prostoru Balkana sa ciljem da se prikažu turističke ljepote i potencijali kroz objektive domaćih i stranih turista koji su boravili u jednoj od navedenih destinacija. Značaj takmičenja se ogleda u kreiranju pozitivne percepcije i poboljšanju promocije Balkana kao interesantne i poželjne destinacije, prepune prirodnih ljepota i istorijskog nasljeđa”, saopšteno je iz regionalne Balkanvibe turističke platforme, koji su organizovali takmičenje.

Balkanvibe je vodeći regionalni turistički portal za turiste koji dolaze sa i van prostora Zapadnog Balkana, nastao sa ciljem promocije i prodaje turističkih aranžmana u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji i Srbiji. Uspjeh Balkanvibe platforme, koja je počela sa radom prošle godine kao dio prvog bosanskohercegovačkog tehnološkog parka HUB387, podržala je Švedska razvojna agencija (Sida).

Glavna karakteristika Balkanvibe platforme se, kao piše u saopštenju, ogleda u rastućoj mreži izabranih lokalnih operatera i turističkih agencija u regiji koja, uz mogućnosti poslovnog umrežavanja, sadrži pažljivo odabranu ponudu dnevnih izleta i višednevnih paketa, garantujući besprekorno iskustvo prilikom putovanja i istraživanja turističkih potencijala širom Balkana.

“Uz kreiranje i prezentaciju priča, fotografija i videa visokog kvaliteta, turisti su u mogućnosti da se informišu o turističkoj ponudi, rezervišu željene ture i započnu jedinstvenu avanturu na Balkanu”, kaže se u saopštenju. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!