Vlada očekuje da napadači na poslanike u parlamentu budu procesuirani

“Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda, uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u parlamentu”, kaže se u saopštenju

Foto: Printscreen

Crnogorska Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerašnjih napada na poslanike u parlamentu.

Vlada je, prenosi portal rtcg.me, ocijenila da događaji u Skupštini Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela poslanika opozicije i podrivanja integriteta parlamenta kao zakonodavne vlasti.

“Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda, uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u parlamentu”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, poslanici nijesu dobili mandat da fizički napadaju kolege i primjenom sile ostvaruju svoje političke ciljeve.

“Vlada osuđuje jučerašnji događaj i ističe da je parlament mjesto u kojem treba njegovati toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i različit politički stav, mjesto u kojem se donose zakoni i gdje treba da počiva vladavina prava, a ne samovoljna anarhija dijela poslanika opozicije”, kaže se u saopštenju.

Scene koje je vidjela cijela crnogorska javnost jasno upućuju, kako se ocjenjuje, na evidnetno nasilničko ponašanje.

“Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerašnjih napada na poslanike i na taj način zaštiti integritet Skupštine kao zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, kao i svakog njenog poslanika lično”, kaže se u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!