Masovno hapšenje ilegalnih imigranata u SAD: Preko 600 ljudi zatvoreno

Portparolka Sekretarijata za unutrašnju bezbjednost Džilijan Kristensen izjavila je za “Vašington post” da je cilj racija bio da se privedu ilegalni imigranti protiv kojih se vode krivični postupci, naglašavajući da su sve te racije bile deo “rutinske” akcije

Američke imigracione vlasti privele su stotine imigranata, koji nelegalno žive u SAD, u okviru racija širom zemlje, koje su počele prošle nedjelje, mada ističu da akcije nemaju veze sa nedavnom uredbom, koju je potpisao predsjednik Donald Tramp.

Tramp je preko Tvitera poručio da je “obračun sa ilegalnim imigrantima samo ispunjavanje njegovog obećanja iz kampanje”.

“Pripadnici bandi, trgovci drogomi drugi se uklanjaju”, dodao je Tramp.

Portparolka Sekretarijata za unutrašnju bezbjednost Džilijan Kristensen izjavila je za “Vašington post” da je cilj racija bio da se privedu ilegalni imigranti protiv kojih se vode krivični postupci, naglašavajući da su sve te racije bile deo “rutinske” akcije.

“Radi se o ljudima koji predstavljaju prijetnju za javnu bezbjednost ili integritet imigracionog sistema”, navela je Kristensen.

Kako prenosi Glas Amerike, racije su se sprovele u najmanje šest saveznih država i obuhvatile su velike gradove, kao što su Atlanta, Čikago, Njujork i Los Anđeles.

Njujork Tajms javlja da je uhapšeno više od 600 osoba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!