U Francuskoj uhapšene četiri osobe, među kojima i tinejdžerka: Planirali teroristički napad?

Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da su uhapšena i dva muškarca, starosti 33 i 26 godina, kao i djevojčica stara 16 godina. Prema saznanjima policije, jedan od osumnjičenih je planirao samoubilački napad, ali još nije poznato koja mu je bila planirana meta

Monpelje (Foto: Wikipedia)

Francuske antiterorističke snage danas su uhapsile četiri osobe, među kojima i šestnaestogodišnju djevojčicu, i otkrile kućnu laboratoriju za proizvodnju bombi, saopštila je kancelarija tužilaštva Pariza.

U saopštenju se kaže da je u kući uhapšenog muškarca starog 20 godina u Monpeljeu zaplijenjeno 70 grama triaceton triperoperoksida (TATP) i nekoliko litara acetona, sulfurne kiseline i drugih materijala.

TATP, koji se može napraviti od lako dostupnih sastojaka, je eksplozivno jedinjenje popularno među teroristima zbog toga što ga je teže detektovati. Korišten je u napadima ekstremista Islamske države u Parizu, u novembru 2015. i Briselu, u marta 2016. godine, prenosi portal rtcg.me.

Neimenovani policijski zvaničnik rekao je da su uhapšena i dva muškarca, starosti 33 i 26 godina, kao i djevojčica stara 16 godina.

Prema saznanjima policije, jedan od osumnjičenih je planirao samoubilački napad, ali još nije poznato koja mu je bila planirana meta.

Francusku je 2015. i 2016. zahvatio niz džihadističkih napada u kojima je ubijeno 238 osoba, a više stotina ranjeno. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!