Bratimljenje Plava i Groznog: Interes ili politički egzibicionizam?

O bratimljenju crnogorskog grada sa glavnim gradom zemlje čiji se predsjednik nalazi na međunarodnoj restriktivinoj listi, treba da odluči crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova

Foto: Demokratski front

Rezultat posjete predsjednika Opštine Plav Orhana Šahmanovića i lidera opozicionog Demokratskog fronta Čečeniji i tamošnjem predsjedniku Ramzanu Kadirovu je inicijativa o bratimljenju gradova Plava i Groznog, glavnog grada Čečenije.

O bratimljenju crnogorskog grada sa glavnim gradom zemlje čiji se predsjednik nalazi na međunarodnoj restriktivinoj listi, treba da odluči crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova, javlja Radio Slobodna Evropa.

Izražavajući zadovoljstvo što je delegacija Opštine Plav imala niz razgovora u Čečeniji, predsjednik Opštine Orhan Šahmanović kaže da je jedna od konkretnih inicijativa bila bratimljenje Plava i Groznog, glavnog grada Čečenije.

Da bi ova inicijativa prošla, potrebna je saglasnost crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i većina u lokalnom parlamentu. Šahmanović kaže da će vrlo brzo pokrenuti proceduru.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!