U posljednjim momentima svog mandata: Obama poslao 221 miliona dolara Palestincima

Ovu informaciju potvrdio je neimenovani zvaničnik State Departmenta koji je istakao da je Obamina administracija obavijestila Kongres da će izvršiti ovu transakciju u petak 20. januara i to samo nekoliko trenutaka prije nego što će Donald Trump biti imenovan za predsjednika 

Sada već bivši američki predsjednik Barack Obama poslao je 221 miliona dolara palestinskim vlastima u posljednjim momentima svog mandata, piše Independent.

Ovu informaciju potvrdio je neimenovani zvaničnik State Departmenta koji je istakao da je Obamina administracija obavijestila Kongres da će izvršiti ovu transakciju u petak 20. januara i to samo nekoliko trenutaka prije nego što će Donald Trump biti imenovan za predsjednika.

Osim 221 miliona dolara za Palestince, Obamina administracija je usmjerila četiri miliona dolara za borbu protiv klimatskih promjena i 1,25 miliona dolara za organizacije UN-a.

Kako javlja Independent, novac UN-a će ići na projekte za borbu protiv seksualnog iskorištavanja, zaštite ozonskog omotača i izgradnje mira.

Inače, ovaj novac je praktično bio blokiran u američkom Kongresu od strane Republikanaca, a Obama je imao pravo da izvršnom predsjedničkom odlukom usmjeri novac gdje je želio, prenosi Avaz.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!