Republikanci traže da SAD napuste Ujedinjene nacije i Svjetsku zdravstvenu organizaciju!

“Predsjednik SAD okončaće članstvo SAD u UN-u i svim njenim organima, specijalizovanim agencijama, komisijama i drugim tijelima koja su formalno povezana sa UN-om. Treba zabraniti trošenje američkog novca na bilo koje vojne ili mirovne misije u okviru UN-a”, navodi se u predlogu Rezolucije

Foto: Youtube

Republikanski zastupnici u američkom Predstavničkom domu predložili su rezoluciju prema kojoj bi SAD trebalo da napuste Ujedinjene nacije (UN).

Dokument pod nazivom “Vraćanje američkog suvereniteta”, koji je predstavio Mike Rogers, zahtijeva da Washington donese odluku o potpunom napuštanju krovne međunarodne organizacije, kao i da UN izmjesti svoje sjedište iz New Yorka.

Takođe, javlja “Avaz”, rezolucija predlaže i napuštanje Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), a sve zbog navodne ideje da novac američkih poreskih obaveznika ne bude trošen na organizacije koje ne promovišu američke interese.

Rezolucija je predložena 3. januara, ali je prošla daleko ispod radara medija i javnosti, a ukoliko bude usvojena biće potrebne dvije godine da bi bila sprovedena.

“Predsjednik SAD okončaće članstvo SAD u UN-u i svim njenim organima, specijalizovanim agencijama, komisijama i drugim tijelima koja su formalno povezana sa UN-om. Treba zabraniti trošenje američkog novca na bilo koje vojne ili mirovne misije u okviru UN-a”, navodi se u predlogu Rezolucije.

Rogers je prvi put ovakav predlog iznio 2015. godine, ali bez uspjeha, i tada je postavio pitanje zašto bi američki poreski obveznici plaćali međunarodnu organizaciju koja radi protiv američkih interesa širom svijeta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!