Mladi umjetnik Ajdin Hasanić posvetio film tragično stradalim djevojkama Editi Malkoč i Selmi Agić

“Najveći broj saobraćajnih tragedija uzrokovan je konzumacijom alkohola i neprimjerenim upravljanjem motornim vozilima. Uostalom, svi smo živi svjedoci ‘šumahera’ na našim ulicama koji svakodnevno uzimaju mlade živote, a film je naš način da ukažemo na veliki problem na našim cestama, kao i da pokažemo da bi neka sljedeća žrtva mogao da bude neko od naših najmilijih”, kazao je Hasanić

Ajdin Hasanić, mladi umjetnik iz Sanskog Mosta, postao je zvijezda društvenih mreža zahvaljujući svojim maštovitim i poučnim snimcima.

Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, juče je na društvenim mrežama objavio novi video kratkog naziva “Ugašena mladost”.

Film je posvećen poginulim djevojkama Editi Malkoč i Selmi Agić, ali i svim drugim osobama koje su stradale u saobraćajnim nesrećama. Scene su snimljene u Sanskom Mostu, a snimanje je trajalo sedam dana.

“Najveći broj saobraćajnih tragedija uzrokovan je konzumacijom alkohola i neprimjerenim upravljanjem motornim vozilima. Uostalom, svi smo živi svjedoci ‘šumahera’ na našim ulicama koji svakodnevno uzimaju mlade živote, a film je naš način da ukažemo na veliki problem na našim cestama, kao i da pokažemo da bi neka sljedeća žrtva mogao da bude neko od naših najmilijih”, kazao je Hasanić za Radiosarajevo.ba.

Produkciju filma potpisuje Exitmediafilm, odnosno Enes Hotić, koji je i autor brojnih dokumentarnih i igranih filmova.

Podršku projektu dali su i Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović, Amel Tuka i Salko Zildžić.

“Ovo je naš prvi objavljeni film u 2017. godini. Prošle godine smo javnosti prikazali više od desetak kratkometražnih i dva dokumentarna filma. Vjerujemo da smo ovim filmom postavili standard i zadali sebi zadatak što se tiče produkcijskog nivoa za naredne projekte”, dodao je Hasanić.

Poruka za kraj – neka bude ista kao i ideja najnovijeg filma “Oduzmi gas, ne život!”

Radiosarajevo.ba piše da je Hasanić na pitanje o planovima za budućnost odgovorio da ne voli da planira.

“Znate onu: ‘Ako želite da nasmijete Boga, kažite mu svoje planove’. Mi možemo da planiramo, a jedan je taj koji određuje svaki naš korak. Zasad mogu da najavim gostovanje u Švedskoj 19. januara, gdje će prvi put filmovi vidjeti švedsko tlo. Ujedno, tu ću s Nevresom Softićem, ekspertom na polju informatičkih tehnologija, govoriti o socijalnim medijima, koristima i pošastima istih”, rekao Ajdin Hasanić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!