Kemal Musić v.d. direktora Ratkovićevih večeri poezije

“Imajući u vidu da je Kemal Musić bio član Savjeta Ratkovićevih večeri poezije od konstituisanja ove ustanove, bio u najužem organizacionom timu manifestacije Ratkovićeve večeri poezije i drugih programa ove ustanove, da je četiri godine za redom bio sekretar žirija za dodjelu nagrade ‘Risto Ratković’ i nagrade ‘Ratkovićeve večeri poezije’ za pjesnike do 27 godina, Savjet je odlučio da ga imenuje za vršioca dužnosti direktora ove ustanove”, kazao je predsjednik Savjeta Ratkovićevih večeri poezije Mladen Lompar

Foto: “Vijesti”

“Imajući u vidu da je Kemal Musić bio član Savjeta Ratkovićevih večeri poezije od konstituisanja ove ustanove, bio u najužem organizacionom timu manifestacije Ratkovićeve večeri poezije i drugih programa ove ustanove, da je četiri godine za redom bio sekretar žirija za dodjelu nagrade ‘Risto Ratković’ i nagrade ‘Ratkovićeve večeri poezije’ za pjesnike do 27 godina, Savjet je odlučio da ga imenuje za vršioca dužnosti direktora ove ustanove”, kazao je predsjednik Savjeta Ratkovićevih večeri poezije Mladen Lompar, prenosi portal vijesti.me.

Kemal Musić je rođen 1972. godine u Godijevu kod Bijelog Polja. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Objavio je romane “Žig” i “Nešto nalik punom mjesecu” i zbirke priča i reportaža “Zasjeda”, “Luda kuća”, “Kad su vukovi gladni biće oštra zima” i izbor “Zasjeda i druge priče”. Takođe, koautor je knjige kratkih priča “Priče o malim i velikim čudima” (sa Radomanom Čečovićem) i izbora crnogorske kratke priče “Zborno mjesto” (sa Bogićem Rakočevićem). 

Zastupljen je u školskim i studijskim programima, antologijama, leksikonima i izborima proze. Prevođen na engleski, francuski, slovenački i albanski jezik. Dobitnik je nagrada “Boško Pušonjić”, “Avdo Međedović”, “Odzivi” i specijalne diplome Društva crnogorskih novinara za knjigu reportaža.

Bio je novinar više crnogorskih i srpskih medija. Posljednjih deset godina radi u Opštini Bijelo Polje, u kancelariji za odnose sa javnošću. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!