Humani gest učenika i profesorice SMŠ “Bećo Bašić”: Sakupili garderobu i obuću za porodicu iz Murina

“Porodica Jokić živi u selu Velika iznad Murine u  prilično teškim uslovima. Četvoro djece ide u školu, a najmlađe ima dvije godine. Roditelji su nezaposleni, a jedno dijete su tragično izubili prije 15-ak godina. Potrudili smo se da sakupimo zimsku garderobu i obuću, kako bi spremni dočekali predstojeće hladne dane. Poklonili smo im i školski pribor”, kazala je Đešević

Članovi kluba filantropa iz plavske SMŠ “Bećo Bašić”, čiji je rukovodilac profesorica maternjeg jezika i književnosti Senada Đešević, uručili su pomoć sedmočlanoj porodici Jokić iz Murine.

“Porodica Jokić živi u selu Velika iznad Murine u  prilično teškim uslovima. Četvoro djece ide u školu, a najmlađe ima dvije godine. Roditelji su nezaposleni, a jedno dijete su tragično izubili prije 15-ak godina. Potrudili smo se da sakupimo zimsku garderobu i obuću, kako bi spremni dočekali predstojeće hladne dane. Poklonili smo im i školski pribor”, kazala je Đešević.

Da posjete porodicu i pomognu im predložila je njena bivša koleginica Sloba Zogović iz Murine.

“Porodica je bila oduševljena. Veliku zahvalnost dugujem mojim đacima, koji su ko zna koji put pokazali da je najvažnije biti čovjek”, rekla je Đešević.

Učenici i ona planiraju da opet posjete porodicu Jokić, a za petak planiraju još jednu humanitarnu akciju u Plavu.

“Cilj nam je da kroz humanitarne akcije pomognemo socijalno ugroženim porodicama u Plavu, Gusinju i Murini”, kazala je Đešević.

Selma Šarkinović

Upozorenje: Zabranjeno je preuzimanje teksta i fotografija bez dozvole autora u redakcije Fokusa

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!