Naknadna pamet ili…: Sa Trumpove web stranice uklonjen sadržaj o zabrani ulaska muslimanima u SAD

Ukoliko sada kliknete na link sa tim saopštenjem, usmjeriće vas na početnu stranicu Trumpove kampanje. Online cache podaci postoje, ali im se ne može pristupiti. Ako idete preko njih, odnosno kliknete, preusmjeriće vas na stranicu gdje možete da donirate, a koja je ubačena malo prije nego što je objavljeno da je Trump pobijedio

Stav u kojem novi predsjednik SAD Donald Trump iznosi zabran ulaska muslimanima u SAD uklonjen je sa web stranice putem koje je vodio kampanju u proteklom periodu.

Trump, odnosno njegovi administratori stranice, sklonili su izjavu u kojoj je on 7. decembra 2015. kazao: “Donald J. Trump poziva na potpunu obustavu i zabranu ulaska muslimanima u SAD sve dok naši predstavnici ne shvate šta se tu događa. Ako je vjerovati Pew Reasearch, najveća mržnja i prijetnje za SAD dolaze od muslimanske populacije. Bez pretjeranog gledanja podataka – bilo čija mržnja je neshvatljiva. Odakle ova mržnja potiče tek ćemo da utvrdimo”, pisalo je u izjavi.

“Dok ne ustanovimo ovaj problem i opasnosti koje posjeduje, naša zemlja ne može da bude žrtva užasnih napada od ljudi koji vjerju samo u džihad i nemaju osjećaje razumijevanja i poštovanja ljudskih života”, pisalo je, prenosi portal ba.n1info.com.

Ukoliko sada kliknete na link sa tim saopštenjem, usmjeriće vas na početnu stranicu Trumpove kampanje.

Online cache podaci postoje, ali im se ne može pristupiti. Ako idete preko njih, odnosno kliknete, preusmjeriće vas na stranicu gdje možete da donirate, a koja je ubačena malo prije nego što je objavljeno da je Trump pobijedio.

Ova njegova izjava, odnosno saopštenje izazvalo je dosta burnih reakcija u SAD-u i svijetu, nakon čega je Trump i etiketiran kao rasista i ksenofob. Barack Obama je na tu izjavu kazao da je to dokaz Trumpove retorike i da je izvrstan primjer ekstrema gdje Republikanska partija može da ode.

Trump i njegovi saradnici i savjetnici konstantno su zastupali taj ban tokom predsjedničke kampanje, ali uklanjanje ove izjave sa sajta postavlja pitanje da li će zaista stajati iza svega onoga što je kazao tokom predsjedničke izborne borbe protiv Hillary Clinton.

Telegraph je kontaktirao Trumpov kabinet za komentar, a reakcija se još čeka.

U međuvremenu, sva saopštenja koja su izdata tokom kampanje, a koja se nalaze na stranici, ne mogu da se otvore, već se korisnik preusmjerava na početnu stranu.

To su komentarisali sistemskim bugom, na čijem se otklanjanju radi. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!