Suprug vam je živ: Linda je 23 godine mislila da joj je muž mrtav, a onda je saznala bolnu istinu (VIDEO)

Richard Hoagland, sa kojim je imala dva sina, tada u dobi od šest i devet godina, pravno je proglašen mrtvim 2003. Međutim, ovog jula je uslijedilo veliko iznenađenje kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi

Linda Iseler je 23 godine pretpostavljala da više nikada neće vidjeti supruga kojem se svaki trag izgubio 10. februara 1993. godine. Tog dana ju je nazvao i javio joj da hitno odlazi u bolnicu, ali se kući više nije vratio.

Richard Hoagland, sa kojim je imala dva sina, tada u dobi od šest i devet godina, pravno je proglašen mrtvim 2003. Međutim, ovog jula je uslijedilo veliko iznenađenje kada je Iseler nazvao Anthony Cardillo, detektiv okruga Pasco na Floridi.

Cardillo je Iseler obavijestio da je Hoagland živ i zdrav i da je uhapšen zbog lažnog identiteta, piše portal dnevnik.hr.

Ispostavilo se na kraju da je njen suprug zapravo napustio porodicu, pa u međuvremenu ukrao identitet jednom ribaru koji je 1991. godine poginuo u nesreći.

Iz Indianapolisa se preselio hiljadu milja južnije, u floridski gradić Zephyrhill, u kojem se pod imenom Terry Jude Symansky ponovo oženio i sa novom suprugom dobio dijete. 

Zanimljivo, Hoaglanda je zapravo slučajno razotkrio nećak pokojnog ribara, koji je istraživao porodično stablo na internet stranici ancestry.com i tamo pročitao da se njegov ujak ponovo oženio 1995. godine.

Taj podatak je prijavio policiji, kojoj je Hoagland nakon hapšenja prepričao da je odlučio da ode zbog problema sa suprugom i sinovima.

“Slomio nas je. Ostavio nas je bez ičega”, izjavila je tamošnjim medijima Iseler, koju je jedno vrijeme policija čak sumnjičila da je imala veze s njegovim nestankom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!