Poznati muzičar ostao bez četiri miliona dolara zbog podrške Palestini

“Voters planira veliku turneju zbog čega su od AmExa tražili da ga sponzorišu sa četiri miliona dolara. Oni su od toga odustali, jer nisu željeli da budu dio antiizraelske retorike”, rekao je izvor iz AmExa za Page Six

Legendarni muzičar Rodžer Voters planira najveću i najskuplju turneju do sada, ali je zbog svojih političkih stavova izgubio podršku American Expressa, koji je odlučio da mu uskratiti četiri miliona dolara, piše Page Six.

AmEx je sponzorirao festival “Oldchella” na kojem je Voters tokom koncerta pustio fotografije s natpisima: “J***š Donalda Trampa” i “Arogantan, lažov, seksista, rasista”, prenosi portal vijesti.me.

On je takođe apelovao na solidarnost sa studentima koji se bore za prava Palestinaca i pozvao publiku da podrži BDS pokret koji se zalaže za bojkot i sankcije protiv Izraela dok se ne riješi palestinsko pitanje.

“Voters planira veliku turneju zbog čega su od AmExa tražili da ga sponzorišu sa četiri miliona dolara. Oni su od toga odustali, jer nisu željeli da budu dio antiizraelske retorike”, rekao je izvor iz AmExa za Page Six.

Portparolka te kompanije je za Page Six izjavila da oni “nisu ni planirali da sponzorišu Votersa i da su odbili čim su dobili ponudu”.

“Mi radimo s Arijanom Grande, Bijonse, Kanje Vestom… U našem interesu je da radimo sa muzičarima koje vole naši korisnici, unutar budžeta koji imamo”, navela je ona.

“Posljednjih deset godina me optužuju da sam nacista i antisemita. U muzičkoj industriji malo ko diže glas protiv Izraela… Pričao sam s kolegama o tome i kažu da se boje. Ako išta kažu, uništiće karijeru”, rekao je Voters ranije ove godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!