Demanti iz štaba rebublikanskog kandidata: Trump nije dao intervju srpskom “Nedeljniku”

Kasno juče iz Trumpove kampanje je saopšteno da je intervju lažan. “Gospodin Trump nikada nije dao intervju srbijanskom sedmičnom magazinu ‘Nedeljnik’, kao što je netačno objavio diskreditovani ‘Newsweek’. Ovo je prevara i radujemo se formalnom povlačenju i izvinjenju svih strana koje su uključene”, rekao je Trumpov portparol Jason Miller

Iz kampanje republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa optužili su magazin “Nedeljnik” iz Srbije da je lažirao intervju u kojem se taj američki milijarder izvinio za bombardovanje NATO-a 1999. godine.

“Nedeljnik” je objavio isječke iz navodnog intervjua sa Trumpom za koji tvrdi da je urađen putem njegove savjetnice i voditeljke kampanje za državu Indiana, Suzanne Ryder Jaworowski.

Magazin navodi Trumpove navodne riječi: “Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bila je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Clintonova administracija im je nanijela mnogo štete, cijelom Balkanu, kada su napravili haos”.

Jaworowski kaže da se intervju nikada nije desio.

“Ne postoji Trumpov intervju o Srbiji. Ne znam odakle je to došlo. Nikada nisam uradila nikakav intervju sa novinarom iz Srbije”, rekla je ona, prenosi portal balkans.aljazeera.net.

“OVO JE PREVARA”

Kasno juče iz Trumpove kampanje je saopšteno da je intervju lažan. Takođe je kritikovan magazin “Newsweek” što ga je prenio.

“Gospodin Trump nikada nije dao intervju srbijanskom sedmičnom magazinu ‘Nedeljnik’, kao što je netačno objavio diskreditovani ‘Newsweek’. Ovo je prevara i radujemo se formalnom povlačenju i izvinjenju svih strana koje su uključene”, rekao je Trumpov portparol Jason Miller.

Jaworowski je kazala da je nedavno upoznala čovjeka porijeklom iz Srbije na događaju na kojem su se prikljupljala sredstva, koji je tvrdio da se utrkuje za predsjednika ove balkanske države i izrazio interes za kampanju.

Dodala je da je proslijedila njegove informacije i da je možda taj kontakt s njim doveo do lažnog izvještaja o ovom intervjuu.

KONTAKT PREKO AMERIKANCA SRPSKOG PORIJEKLA

Portal Buzzfeed News je citirao urednika “Nedeljnika” Marka Prelevića, koji je objasnio porijeklo intervjua.

“Mi smo uspostavili kontakt sa predstavnicima Trumpove kampanje preko gospodina Vladimira Rajčića, Amerikanca srpskog porijekla koji je blizak sa nekim savjetnicima Trumpa… Pitali smo ga da li možemo da pošaljemo neka pitanja i poslije par sedmica dobili odgovore od Jaworowske putem maila”, kazao je Prelević.

“Nedeljnik” je objavio da je kandidat Republikanske stranke izjavio za taj list da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će, ukoliko pobijedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!