Ubica Sanjin Sefić uhapšen u Srbiji!

“Bićemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji”, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović

Sanjin Sefić (25), osumnjičen da je pregazio dvije studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srbijanske policije, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

“Bićemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji”, rekao je Stefanović, prenosi portal avaz.ba.

Sefić je u ponedjeljak veče ispred Historijskog muzeja u Sarajevu pregazio studentkinje Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. On ih je “Golfom 6” pokosio na pješačkom prelazu, prošavši prethodno na crveno svjetlo i jureći više od 100 km/h.

Selma je preminula na licu mjesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima ljekara da je spase. Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću Sefić je pobjegao sa lica mjesta, a na kraju je osvanuo u susjednoj Srbiji. Ranije danas, Stefanović je izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji te zemlje ima prebivalište ili boravište.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!