Đombaljaj o ranjavanju Redžepagića: Pucao sam jer mi je uništio ponos

Prema optužnici, Đombaljaj je u kafiću s umišljajem pokušao da liši života Redžepagića. Svjedok Smailje Preljvukić izjavio je da mu je, mašući pištoljem, Đombaljaj tada uzviknuo: “Ne mogu više da trpim uvrede”, pa da je otišao prema kafani u kojoj je sjedio Redžepagić, u čemu je on bezuspješno pokušavao da ga spriječi…

Foto: Jadranka Ćetković (Vijesti)

Osamdesetčetvorogodišnji Plavljanin Bajram Đombaljaj kazao je da ispalio osam projektila u sugrađanina Ismeta Redžepagića (77), jer više nije mogao da trpi poniženja.

On je, međutim, kazao da nije namjeravao da ga ubije.

To je izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara za krivično djelo – ubistvo u pokušaju, od 23. maja prošle godine.

Đombaljaj je istakao da ga je oštećeni dva puta istukao i da mu je najmanje tri puta prijetio riječima: “Bio sam te, biću te i jeb..u te”.

“Nisam mogao više da podnesem što mi je uništio moj ponos i bilo me je stid što me je udarao po glavi i grudima. Otišao sam do automobila, uzeo pištolj, repetirao ga i prišao mu za stolom u kafani i pucao od pasa nadolje”, kazao je Đombaljaj.

On je u istrazi tvrdio da je sugrađaninu pucao u grudi, kao i da je kanio da ga ubije.

Upitan o razlikama u izjavama, kazao da je tačno ono što je na sudu rekao i da tužioca “ništa nisam čuo”.

“Problem je nastao oko obilježavanja grobnog mjesta, na groblju njegovih bližnjih kada je Redžepagić počeo da tvrdi da mu je tu sahranjen djed koji je stradao 1944. godine i da želi da mu izgradi spomenik, iako tu niko nije sahranjivan osim Đombaljaja”, ispričao je optuženi.

Redžepagić je rekao da je na tom groblju sahranjen njegov djed i da je želio da mu sagradi spomenik.

Tvrdi da je optuženog tog dana primijetio tek kada mu je, prilazeći sa strane, ispalio četiri metka u noge, pa dva u ruke i još toliko u grudi.

Svjedok Smailje Preljvukić izjavio je da mu je, mašući pištoljem, Đombaljaj tada uzviknuo: “Ne mogu više da trpim uvrede”, pa da je otišao prema kafani u kojoj je sjedio Redžepagić, u čemu je on bezuspješno pokušavao da ga spriječi…

Prema optužnici, Đombaljaj je u kafiću s umišljajem pokušao da liši života Redžepagića.

Izvor: Vijesti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!