Uhapšen pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef KOS-a, osumnjičen za pokušaj ubistva policijskog inspektora Predraga Šukovića

Aleksić je uhapšen u nedjelju na graničnom prelazu Dobrakovo, na području Bijelog Polja, na izlasku iz Crne Gore u Srbiju. Prilikom hapšenja nalazio se u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a poslije hapšenja odvezen je u Podgoricu

Foto: Uprava policije

Pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe (KOS) Vojske Jugoslavije, uhapšen je u nedjelju na graničnom prelazu Dobrakovo, na području Bijelog Polja, na izlasku iz Crne Gore u Srbiju.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore, prije dva mjeseca u centru Podgorice.

Kako prenose Večernje novosti“, Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a poslije hapšenja odvezen je u Podgoricu. Nezvanično, taj list piše da je potjernicu za njim raspisalo Više državno tužilašvo u Podgorici.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R. A, državljanin Republike Srbije, 11. 07. 2016. godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dobrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja. Tokom postupka ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti R. A. i potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja”, saopšila je portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica, prenosi portal vijesti.me.

Aleksić je u javnost dospio 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vrijeme bio je načelnik bezbjednosti Podgoričkog korpusa Vojske Jugoslavije. U napadu je korišteno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obavještajne službe u Podgorici. Poslije referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!