Jedan od direktora kosovske policije, Nehat Thaci, uhapšen u Srbiji

MUP Srbije zvanično je potvrdio da je osoba inicijala N. T. uhapšena na osnovu raspisane potjernice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela terorizam

Srpska policija uhapsila je u noći između srijede i četvrtka direktora kosovske policije za regiju Mitrovice Nehata Thacija.

MUP Srbije zvanično je potvrdio da je osoba inicijala N. T. uhapšena na osnovu raspisane potjernice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela terorizam.

Uhapšeni je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Zamjenik kosovske policije Daut Hoxha kazao je da je Thaci uhapšen deset minuta nakon ponoći na ulazu u Srbiju, kod prelaza Dheu i Bardhe (Bijela zemlja).

“Nehat Thaci je bio van službene dužnosti, na odmoru. Uhapšen je dok je s prijateljem putovao u zapadne zemlje, privatno”, izjavio je Hoxha.

On je dodao da je, posredstvom međunarodne policije (EULEX) zatraženo objašnjenje o razlozima hapšenja, prenosi portal balkans.aljazeera.net.

Prištinski mediji objavili su ranije da je srpska granična policija uhapsila Thacija na putu za Niš, gdje je trebao da prisustvuje jednom ročištu.

Za sada nema drugih detalja o razlozima hapšenja Thacija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!