Sahranjena braća Stefan (13) i Nikola Petrović (14): Majka se pita kako su joj odgovorni čuvali djecu

“Nikola, Stefane, oči moje, ne dam vas, hoću ja u zemlju…. Čuvala sam vas, a sada vas nema … Meni bez vas života nema, djeco, sinovi moji…”, zapomagala je majka Sanja dok su iz kuće u u dvorište iznesena tijela njenih sinova. Otac Aleksandar je bio nijem od bola. Umjesto dva sina, grlio je i suzama zalivao dva drvena sanduka… Umjesto njih, ljubio je njihove slike

Na seoskom groblju u Trski danas su sahranjena braća Stefan (14) i Nikola (13) Petrović, koji su se u nedjelju utopili na Srebrnom jezeru.

Ni stotine prijatelja, niti riječi vladike Šumadijskog nisu mogle da umanje bol roditelja. Iz porodičnog dvorišta ove domaćinske porodice iz sela Trska jauci su odjekivali kilometrima daleko. Glas majke Sanje i dozivanje dva sina parao je nebo.

“Nikola, Stefane, oči moje, ne dam vas, hoću ja u zemlju…. Čuvala sam vas, a sada vas nema … Meni bez vas života nema, djeco, sinovi moji…”, zapomagala je majka Sanja dok su iz kuće u u dvorište iznesena tijela njenih sinova.

Otac Aleksandar je bio nijem od bola. Umjesto dva sina, grlio je i suzama zalivao dva drvena sanduka… Umjesto njih, ljubio je njihove slike.

Opelo je u dvorištu kuće držao vladika Šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom.

MAJKA OGORČENA

Stefan i Nikola Petrović su iza sebe ostavili sestru bliznakinju, Saru, neutješnu majku Sanju i oca Aleksandra. Ostavili su i drugare iz škole “Karađorđe”, fubalere – pionire iz tima sa kojima su kobnog dana odigrali posljednju utakmicu, piše portal blic.rs.

Zbog tragedije kakva se ne pamti u Rači, uhapšeni su direktor škole Zoran Jovanović, trener kluba Mladen Glišić, kao i par iz Niša koji je na Srebrnom jezeru iznajmio pedaline maloljetnicima, Dragan (65) i Milanka (64) Stanković.

Majka Sanja nije štedjela riječi ogorčenja na odgovorne, kojima je sa puno povjerenja dala svoja dva sina u ruke.

“Za sve ekskurzije, izlete i bilo kakva putovanja plaćala sam osiguranje za djecu. Sada ih pitam – kako su ih čuvali? Iz kuće sam sinove ispratila žive i zdrave. Vratili su se u mrtvačkim kovčezima. Direktor škole je za mene kriv. Pitam se kako je dozvolio sebi da sjedne da pije piće, a da pusti djecu da šetaju stotinak metara dalje. Pitam se i ko je djeci, za koju se vidi da su maloljetna, smio da iznajmi pedaline bez nadzora starijih, bez pojaseva za spasavanje, i to van kupališne sezone, kada nema spasilaca na plaži”, kroz suze ja kazala Sanja Petrović.

DIREKTOR I TRENER NISU IZJAVILI SAUČEŠĆE

Ona je, piše “Blic”, šokirana i činjenicom da joj ni direktor ni trener nisu izjavili saučešće, niti poslali bar telegram.

Kako kaže, dolazili su svi osim njih dvojice.

U OŠ „Karađorđe“ danas su skraćeni časovi, kako bi učenici mogli da isprate na vječni počinak svoje nastradale vršnjake.

Da su se slične situacije i ranije događale na Srebrnom jezeru u slučaju bračnog para Stanković, za „Blic“ su juče otkrili revoltirani građani Gradišta. Stanković je prije samo dvije sedmice, kako piše taj list, u prilogu za jednu televiziju izjavio da “pedaline iznajmljuju za petoro-šestoro djece, po cijeni od po 500 dinara”.

“Po pravilniku, u pedalini smije da bude najviše četvoro, od kojih makar jedan mora biti punoljetan, a svi moraju imati spasilačke prsluke, što ga nije zanimalo. Djeca su redovno išla sama na pedalinu, kao i tog dana”, kažu građani.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!