Vedrana Rudan o posrnulom Milanoviću: Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer

“Zaista mi nije jasno kako se na našoj političkoj sceni u jeku kampanje mogao ukazati ovakav glupan. Da mu nisu svi doma, kako bi rekli moji čakavci, znamo odavno ali sve bi trebalo imati svoje granice pa i političko djelovanje bahatog mužjačine”, napisala je Rudan 

Na ispade bivšeg premijera i pretendenta na tu funkciju u narednom mandatu Zorana Milanovića reagovala je ugledna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan poručivši da se stidi zemlje u kojoj je “ovo bilo premijer”, a SDP-u je predložila da iz svojih redova, ako želi dobro, kako je navela, sebi i nama, šutne ovog “bigšitera”.

“Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer. Vrijeđa naše susjede koji će nam dovijeka ostati susjedi. Srbe naziva ‘šakom jada’ a Bosnu i Hercegovinu ‘bigšitom'”, napisala je Rudanova na svom blogu ragujući na uvrede Milanovića izgovorene na račun Srbije, Srba i BiH u razgovoru sa hrvatskim braniteljima.

Rudanova, naime, tumači da je zvanično najveći ljevičar u Hrvatskoj pozvao grupu desničara da bi im, kako kaže, objasnio da u Hrvatskoj ima i Hasanbegović veći od Hasanbegovića.

“Zaista mi nije jasno kako se na našoj političkoj sceni u jeku kampanje mogao ukazati ovakav glupan. Da mu nisu svi doma, kako bi rekli moji čakavci, znamo odavno ali sve bi trebalo imati svoje granice pa i političko djelovanje bahatog mužjačine”, napisala je Rudan, prenosi Tanjug.

U svom prepoznatljivom stilu, Rudanova je Milanoviću prikačila nimalo laskave epitete, a onda dodala:

Da li su SDP-ovci pri sebi? Balašević je znao reći da su ludake nekad puštali samo za vikend. Ovaj je na slobodi stalno a nigdje na vidiku ni lekaran i ljekova ni košulje. Šta čeka SDP? Umjesto da se riješi hejtera koji ne preza ni pred čim da bi postao premijer, prelazi preko njegovih sranja kao da se ništa ne dešava”.

Primjećuje i da se Milanoviću “živo fućka za pozdrav ‘Za dom spremni’”, prijeti Srbiji, vrijeđa sve njene građane i svu hrvatsku pamet, čini sve da bi ovu lijepu, malu zemlju zatrovao mržnjom.

Rudanova kaže da je možda sve to ne bi toliko pogodilo da nije sa mužem na Pelješcu, a to je sa Milanovićem povezala istakavši da kod njihovih domaćina, koji je rođeni Pelješčanin, dolaze, kaže, gosti iz Bosne i Hercegovine, dok mu kći radi u Nišu.

“Kad se mi iz Rijeke, ljudi iz Bosne i Hercegovine i mladi bračni par iz Niša nađemo za istim stolom, da li smo mi zaista hrpa govana ili ipak ljudi”, zapitala je Rudan zaključivši da je Hrvatska, nažalost, primitivna zemlja jer njome vladaju Milanovići.

Konstatuje da bi sve, ipak, moglo biti drugačije, a da bi se to dogodilo ona je SDP-u predložila da, ako ta stranka, kako kaže, sebi i nama, želi dobro, šutne tog “bigšitera” iz svojih redova.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!