Čuveni hafiz i imam iz Sarajevu dolazi u Crnu Goru: Sulejman Bugari imenovan za savjetnika reisa Rifata ef. Fejzića

Njegova predavanja o vjeri ostaće upamćena kao najposjećenija u BiH, a svojim nastupom uspio je da pomogne mnogima koji su dolazili i slušali ga. Zahvaljujući njemu mnogi su odustali od ideje da napuste BiH, a ono po čemu će posebno ostati upamćen su njegova druženja sa zavisnicima od droge, kojima je pomogao preporukama i savjetima u liječenju

Foto: Facebook.com

Sulejman Bugari, poznati hafiz i imam Bijele džamije na Vratniku u Sarajevu, imenovan je na dužnost savjetnika reisa Rifata ef. Fejzića, za da’vu u Crnoj Gori.

To je, kako prenosi avaz.ba, odlučeno u petak, na sjednici Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori. 

Hafiz Bugari je posebno bio popularan i poštovan među mladima u BiH. Brojna predavanja Bugari je održao u Bošnjačkom kulturnom centru (BKC), a salu s predavanjima o vjeri i pravom putu punili su upravi mladi.

Hafiz je imao brojne susrete i sa bh studentima, a okupljao ih je u studentskim domovima Bjelave i Nedžarići, gdje su stanovali mladi iz svih gradova. Njegova predavanja o vjeri ostaće upamćena kao najposjećenija u BiH, a svojim nastupom uspio je da pomogne mnogima koji su dolazili i slušali ga.

Zahvaljujući njemu mnogi su odustali od ideje da napuste BiH, a ono po čemu će posebno ostati upamćen su njegova druženja sa zavisnicima od droge, kojima je pomogao preporukama i savjetima u liječenju.

Ugledni imam Velić juče je na svom Facebook profilu napisao: “Zašto Bugari odlazi plačući u Podgoricu sa porodicom?!”.

Naknadno je, kako saznaje “Avaz”, na zahtjev hafiza Bugarija, efendija Velić taj post obrisao.

Zašto je došao kod nas, to ja ne bi da ocjenjujem. Ali to što je došao, želim da izrazim svu sreću i zadovoljstvo time što se odlučio da bude dio naše IZ“, kazao je za N1 Rifat ef. Fejzić, reis IZ Crne Gore

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!