Eksploziv ispod Mesijevog dresa: Uhapšen dječak koji je htio da se raznese ispred džamije (VIDEO)

Mediji navode da dječak ima 12 ili 13 godina i da je eksploziv krio ispod dresa fudbalera Lionela Mesija. Dječak za kojeg se sumnja da je planirao da aktivira eksploziv ispred džamije briznuo je u plač, nakon čega su ga specijalci odveli

Iračka policija uhapsila je dječaka opasanog eksplozivnom napravom svega nekoliko trenutaka prije nego što je planirao da je aktivira u gradu Kirkuk sjeverno od Bagdada.

Na kratkom videu snimljenom tokom hapšenja vidi se trenutak kada dvojica policajaca drže dječaka, dok mu treći oprezno skida pojas s eksplozivom.

Mediji navode da dječak ima 12 ili 13 godina i da je eksploziv krio ispod dresa fudbalera Lionela Mesija. Dječak za kojeg se sumnja da je planirao da aktivira eksploziv ispred džamije briznuo je u plač, nakon čega su ga specijalci odveli.

Posljednjih nekoliko mjeseci džihadisti Islamske države sve češće u bombaške napade šalju djecu, piše “Blic”.

Dječak džihadista uhapšen je svega 24 sata nakon što je dječak njegovih godina izvršio krvavi napad na svadbi u turskom gradu Gazijantep, u kojem je poginula 51 osoba.

Prethodno, dva dječaka tokom vikenda razniela su se u bombaškom napadu u gradu Kirkuk.

Fotografije i video snimak možete pogledati na ovom linku

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!