Turski list ‘Yeni Safak’: Erdogan izbjegao i drugi atentat jer je pilotu – nestalo goriva!

Nakon što su prije nekoliko dana turske specijalne snage uhapsile devet komandosa koji su navodno napali hotel u kojem je tokom pokušaja vojnog udara bio predsjednik Recep Tayyip Erdogan turski mediji pišu kako je te turski predsjednik dva puta “izbjegao smrt”

Turski list ‘Yeni Safak’ je objavio kako je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u noći pokušaja državnog udara koji se dogodio između 15. i 16. jula dva puta ‘izbjegao smrt’. Prvi put u hotelu u Marmarisu, gdje je boravio na odmoru s obitelji, a potom i u svojem avionu po povratku u Istanbul.

Kako prenosi portal dnevnik.hr, borbeni avion F-16, u kojem su se nalazili pobunjenici, pratio je avion turskog predsjednika na radaru, no nije se mogao dovoljno približiti jer mu je ponestalo goriva, pa je pilot bio prisiljen obustaviti misiju.

‘Najmanje dva aviona F-16 su pratila Erdoganov avion dok je bio na ruti za Istanbul’, kazao je za Reuters bivši vojni oficir.
Borbenim avionima je ponestalo goriva jer je avion turskog predsjednika iznenada promijenio rutu i zbog sigurnosnih razloga umjesto za Istanbul krenuo prema Izmiru, pa tek kasnije opet za Istanbul.

U pokušaju državnog udara u Turskoj poginulo je 250 ljudi, a više od 2.000 osoba je ranjeno.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!