U terorističkom napadu na aerodrom “Ataturk” ubijeno 36, ranjeno više od 150 osoba!

Turski premijer Binali Yildrim je, nakon posjete aerodromu, otkrio da su napadači na mjesto zločina došli taksijem, slično kao i prije nekoliko mjeseci u Briselu, u kojem je meta terorističkog napada u ISIS-ovoj režiji takođe bio aerodrom

Prema najnovijim informacijama koje je saopštio turski premijer Binali Yildirim, broj mrtvih u terorističkom napadu na aerodrom Ataturk je 36, dok je povrijeđeno više od 150 osoba.

Prema podacima guvernera Istanbula Vasipa Sahina, riječ je o terorističkom napadu koji su izvela najmanje trojica terorista. Sva trojica su prvo zapucala iz vatrenog oružja, čini se da su nosili kalašnjikove, a kada su se našli pod paljbom policije, jedan za drugim su aktivirali eksplozivne naprave kojima su se opasali.

Formalno još nitko nije preuzeo odgovornost za krvoproliće, no turske vlasti uvjerene su da sve ukazuje na Islamsku državu kao organizatora napada. Premijer Binali Yildrim je, nakon posjete aerodromu, otkrio da su napadači na mjesto zločina došli taksijem, slično kao i prije nekoliko mjeseci u Briselu, u kojem je meta terorističkog napada u ISIS-ovoj režiji takođe bio aerodrom.

Yildrim je dodao da se ispituje mogućnost da je mogući četvrti napadač pobjegao, ali zasad ništa u tom smjeru nije potvrđeno.

“Postalo je jasno, ovim incidentom, da je terorizam globalna prijetnja. Ovaj napad čiji su cilj bili nedužni ljudi je podao, planirani teroristički čin”, rekao je Yildirim, prenosi jutarnji.hr.

Među žrtavama najviše je turskih državljana, ali ima i stranaca, izjavio je turski zvaničnik, preneo je Rojters. Taj zvaničnik nije mogao da saopšti preciznije detalje o nacionalnosti poginulih ili ranjenih.

Upozorenje: UZNEMIRUJUĆI VIDEO SNIMAK

https://www.youtube.com/watch?v=3OlarL8c-Og&feature=player_embedded

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!