Mafijaško ubistvo u Holandiji: Familija Ranka Šćekića molila policiju da ih zaštiti

Beranac je trebalo da svjedoči u predmetu “26 Koper”, koji je pokrenut zbog šverca oružja. Holandski mediji ističu da je Šćekić bio na listi za odstrel mafije, koja ubija svjedoke u tom predmetu

Članovi familije Beranca Ranka Šćekića (45) prije nego što je ubijen molili su holandsku policiju da ih zaštiti i da ih premjesti na bezbjednu lokaciju.

To je objavila  Radio televizija Utreht. 

Šćekić je ubijen prije tri dana u  holandskom gradu Utrahtu, gdje je živio sa suprugom i troje djece.

Mediji u toj zemlji objavili su da su dvojica maskiranih ubica   “skuterom” sa leđa prišla Šćekiću i u njega  ispalili  smrtonosne hice.  Beranac je trebalo da svjedoči u predmetu “26 Koper”, koji je pokrenut zbog šverca oružja. Holandski mediji ističu da je Šćekić bio na listi za odstrel mafije, koja ubija svjedoke u tom predmetu.

Holandski  “crimesite” objavio je da je Šćekić, navodno snimao osumnjičene  u tom predmetu. 

Kako prenose Vijesti, jedan od tih snimanih sastanaka švercera održan je u novembru 2014. godine. Slike i video zapisi koristili su kasnije za istragu u tom  predmetu. Šćekić je, prema istim informacijama, dok je bio živ provjeravao svoj automobil plašeći se za  bezbjednost. Prije njega u maju  ove godine u Amsterdamu je ubijen  Abdurahim Belhađ, koji je prema izvještajima medija takođe saslušavan   u predmetu  “26 Koper”.    

Belhađ je prije ubistva navodno odbio da uđe u policijski program zaštićenih svjedoka saradnika. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!