Ljubavnik ubice iz Orlanda otkrio: Matin nije bio terorista, želio je osvetu zbog partnera koji ga je zarazio HIV-om

“Volio je Latinoamerikance sa smeđom kožom, ali se osjećao odbačenim i iskorištenim od njih. Bilo je određenih trenutaka u tom klubu ‘Pulse’, gdje je počinio masakr, zbog kojih se osjećao jako loše. Muškarci su ga iskorištavali, a to je uticalo na njega. Mislim da je ova strašna stvar koju je uradio bila osveta”, rekao je Miguel

Omar Matin, muškarac koji je počinio stravičan masakr u gej noćnom klubu u Orlandu, bio je “100 odsto homoseksulac”, otkrio je njegov ljubavnik u intervjuu za televiziju Univision.

On je kazao da je Matin mrzio muškarce latinoameričkog porijekla jer se osjećao iskorištenim od njih, ali i da je želio osvetu jer je jedan muškarac tek nakon što su imali seks rekao da je zaražen HIV-om.

“Plakao sam puno. Ali, želim reći istinu, a to je da to nije uradio zbog terorizma. Po mom mišljenju, to je uradio iz osvete”, rekao je Matinov ljubavnik koji je želio da ostane anoniman, pa je govorio pod imenom Miguel.

PRIJATELJI S POVLASTICAMA

On je kazao da je Matin bio ljut nakon što je saznao da je muškarac sa kojim je imao seks kasnije otkrio da je zaražen HIV virusom.

Upitan zašto je sada izašao u javnost sa ovom pričom, on je rekao da je to njegova odgovornost kao građanina SAD-a i homoseksualca.

Kako prenosi portal avaz.ba, kazao je da ga je FBI intervjuisao tri puta, što je i potvrđeno Univisionu, koji nije uspio da provjeri njegovu priču iz nezavisnih izvora.

On je za ovu televiziju govorio pod maskom, a zamaskiran je i njegov glas.

Rekao je da je Matina upoznao prošle godine preko stranice za upoznavanje homoseksualaca, a ubrzo su započeli vezu.

Kako je kazao, Matin i on su bili “prijatelji s povlasticama”.

Napadača je opisao kao “veoma slatkog tipa” koji mu nikada nije pokazao svoju nasilnu stranu, a rekao je da je volio da se mazi.

“Tražio je ljubav”, rekao je Miguel.

Kada je čuo za masakr bio je šokiran.

STO ODSTO GEJ

“Moja reakcija je bila da to ne može da bude neko koga poznajem. Nemoguće da bi taj muškarac to uradio”, kazao je Miguel.

On se prisjetio da je Matin jednom prilikom kritikovao spoljnu politiku SAD-a i ubijanje djece i žena, ali da je to bila usmjerena kritika na koju mu je Miguel odgovorio “u potpunosti se slažem”.

Iako su bili ljubavnici, Matin nikada nije Miguelu rekao svoje pravo ime, osim da ima 35 godina, da je oženjen i da ima dijete.

Kazao je da su se sreli 15-20 puta, a posljednji put u decembru. Miguel smatra da je Matinova druga supruga znala da on često posjećuje gej barove i da mu je brak bio samo dimna zavjesa jer je bio “100 odsto gej”.

“Volio je Latinoamerikance sa smeđom kožom, ali se osjećao odbačenim i iskorištenim od njih. Bilo je određenih trenutaka u tom klubu ‘Pulse’, gdje je počinio masakr, zbog kojih se osjećao jako loše. Muškarci su ga iskorištavali, a to je uticalo na njega. Mislim da je ova strašna stvar koju je uradio bila osveta”, rekao je Miguel.

Dodao je da je Matin, koji je pio alkohol, više puta iskazivao svoje frustracije zbog strogih razmišljanja o homoseksualizmu koje je imao njegov otac. Između ostalih, kazao je Miguel, otac napadača je smatrao “da su homoseksualci đavoli i da trebaju da umru”.

“PLATIĆE MI ZBOG ONOGA ŠTO SU URADILI”

Matin je naročito bio iznerviran kada je imao seks sa dva muškarca iz Puerto Rika, nakon čega mu je jedan od njih otkrio da ima HIV.

“Bio je preplašen. Pitao sam ga da li se testirao, nakon čega je otišao da to uradi. Test je bio negativan, ali potrebno je četiri ili pet mjeseci od zaraze kako bi rezultati bili pouzdani. Kada sam ga pitao šta će da uradi, kazao je da će ih ‘natjerati da plate zbog onoga što su mu uradili’”, rekao je Miguel.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!