Udruženje “Merhamet” organizovalo skup u Njemačkoj, Canović poručio: “Pouzdan oslonac plavsko-gusinjskoj dolini”

“Zbog toga uvijek ističem da su bili, a i danas jesu – pouzdan oslonac plavsko-gusinjskoj dolini, njenom društvenom razvoju i ekonomskom prosperitetu. Zato im zahvaljujem i iskazujem spremnost da učinim sve da se odnos lokalnih institucija prema dijaspori dodatno osnaži i unaprijedi”, rekao je Canović

Plavsko-gusinjsko udruženje “Merhamet”, koje ima značajan broj članova, nesebično pruža ruku pomoći kroz nebrojene aktivnosti: pomoć siromašnima, izbjeglicama, organizaciju humanitarnih aktivnosti… I tako 30 godina… Sve je to stalo u ‘Merhamet’ – udruženje čije ime znači “dobrotvorstvo”, a čija djela to ime opravdavaju.

To je na svom Facebook profilu napisao predsjednik Opštine Plav, Nihad Canović, koji je prisustvovao skupu dijaspore u Njemačkoj koji je organizovao “Merhamet”.

“Uzimajući punimo svoje ruke, ali darujući punimo svoje srce. Vjerujem da je srce svih prisutnih večeras puno zbog iskrene zahvalnosti onih kojima su pritekli u pomoć kad im je bilo najpotrebnije, zbog čega mi je čast da budem prisutan na skupu. Posebnu vrijednost aktivnostima udruženja daje činjenica da ih sprovodi uglavnom naša dijaspora.

Ljudi, koji su odlučili da dio svog života provedu daleko od doma, ali nikad taj dom nijesu zapravo napustili, jer su im misli i srce bili uz njega. Kad stvorite život van svoje zemlje, najlakše je ne okrenuti se. Niko im ne bi zamjerio, niti bi ko imao očekivanja od onih koji su tamo negdje”, napisao je Canović.

Ipak, dodao je, naša dijaspora je ogroman dio stvorenog i zarađenog godinama unazad usmjeravala upravo u naše krajeve.

“Zbog toga uvijek ističem da su bili, a i danas jesu – pouzdan oslonac plavsko-gusinjskoj dolini, njenom društvenom razvoju i ekonomskom prosperitetu. Zato im zahvaljujem i iskazujem spremnost da učinim sve da se odnos lokalnih institucija prema dijaspori dodatno osnaži i unaprijedi”, rekao je Canović.

Idi na VRH
error: Content is protected !!