Hambar mahala, rodno mjesto Zlatanovog oca Šefika: Ibrahimović nije zaboravio komšije i redovno šalje novac

Porodičnu kuću Ibrahimovića Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. Ona kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio

O Zlatanu Ibrahimoviću, bar što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih napadača koji je fudbalski svijet upoznao, nastupa za reprezentaciju Švedske iako su mu roditelji iz BiH i Hrvatske.

Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

Porodičnu kuću Ibrahimovića Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. Ekipa TV N1 odlučila je da posjeti nanu Šuhru koja ih je primila u svoj skromni dom. Kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio. 

“Meni tako svakog marta pošalje para. Lijepo i eto… Ali da mi nikad ništa ne pošalje ja njega volim”, kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu.

 “Ovom prilikom bih se zahvalio i Šefiku što mi je poslao dresove. Sad je Zlatan dao ukupno 50 golova. Sve ja to pratim, za PSG u ovoj zadnjoj sezoni. Gdje god je igrao osvojio je titulu sa svojim klubom”, kazao je njen sin Zekerijah.

 Razgovor opet prekida nana Šuhra koja iz kuće izlazi sa posterom Zlatana Ibrahimovića iz perioda dok je nastupao za Juventus. Odmah je počela da hvali dobre igre Ibrahimovića.

 “Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udariće ga ko god. Ne volim nijednog sudiju, sve mu nepravilno sude. Ja se sjekiram i onda neću da gledam”, dodala je Šuhreta.

 Znatiželjne komšije iz Hambar mahale su sa pažnjom posmatrali ekipu N1 i počele da se raspituju o povodu dolaska. Iz jedne kuće pozvao ih je Adem Zečević, Šefikov prijatelj iz djetinjstva koji već 40 godina živi u Francuskoj. Najponosniji je, kaže, kada u francuskim novinama čita o Zlatanu.

 “Zlatan je genije u Francuskoj. Ja znam malo više tamošnje novine i nacionalne i regionalne. Jedan je Zlatan. Malo je takvih i malo će ih biti”, istakao je komšija Adem Zečević.

 Komšinica Šuhra je neumorna. Pozvala je ekipu N1 da obiđu lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

 Nije dovoljno samo postizati golove da bi bio dobar igrač. Treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan Ibrahimović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!