Njujork: Preminula Sadika Kolenović

“Ona je nevjerovatna žena. Uvijek zna kako da me nasmije i kada nešto nije u redu… Uvijek radi sve za njene unuke i djecu. Podsjeća me svakog dana na značaj porodice i bez nje mi sigurno ne bismo bili ovako bliski. Ona je takođe borac i bori se sa svim što joj stane na put. Moja nana je najjača osoba koju znam i zaista je moj heroj”, opisala je prošle godine Sadiku unuka Elma, poznata fudbalerka i studentkinja iz Njujorka

U Njujorku je u nedelju, 19. juna, na ahiret preselila Sadika Kolenović, rođena Mrkulić, u 72. godini života.

Sadiku Kolenović čitaoci Portala Revije Fokus upoznali su prošle godine kada je njena unuka, Elma na poseban način pokazala koliko je voli, čestitajući joj rođendan na svom Facebook profilu.

Elma je tada postavila sliku na kojoj su njen brat Haris i ona, oboje uspješni njujorški sportisti i studenti, kada su bili mali, ali i nana koja im sprema obrok. Pored te je dodala novu fotografiju, takođe u kuhinji, gdje su sve troje na istim „pozicijama“, a nana sprema fil za kolače.

“Ne samo što je danas Dan majki, već i rođendan mojoj nani! Srećan rođendan, moja predivna nano! Ona je nevjerovatna žena. Uvijek zna kako da me nasmije i kada nešto nije u redu… Uvijek radi sve za njene unuke i djecu. Podsjeća me svakog dana na značaj porodice i bez nje mi sigurno ne bismo bili ovako bliski. Ona je takođe borac i bori se sa svim što joj stane na put. Moja nana je najjača osoba koju znam i zaista je moj heroj. Volim te puno i srećan ti rođendan, najljepša nano!”, napisala je lani Elma.

Zdravoglava se prima danas od tri sata poslije podne, u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji. Dženaza namaz se klanja u utorak, 21. juna, u devet sati ujutro, a dženaza će naknadno biti obavljena u rodnom Gusinju.

Za Sadikom tuguju suprug Haljim, sinovi Šeka i Sajo, ćerke Sabina i Sanela, snaha Elvira, zetovi Arif i Safko, braća Ćazim i Dževat, sestre Refka, Nacka i Ifeta, unučad, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Rahmetli Sadika je bila časna, vrijedna i poštovana žena koja je provela život boreći se da svojoj djeci obezbijedi sigurnu budućnost. Uvijek spremna da pomogne, bila je uzorna supruga, majka, sestra, nana… Baš onakva kakvom ju je unuka Elma opisala…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!