Supruga ubice koji je osvetio sina: Da nam je Dragan Stepić izrazio saučešće danas bi bio živ

“Stojan nije mogao da prežali sinovljevu smrt. Udaljio se od svih. Počeo je i da pije. Nekoliko puta je Dragana sreo u Požarevcu. Pokušao je da s njim razgovara o našoj tragediji, zloj sudbini, ali bezuspješno”, kaže Stojanova supruga Divna Stanojević

“Da sam znala da će Stojan ubiti Dragana, Draganu bih rekla da se skloni”, kaže za “Blic” Divna Stanojević, supruga ubice.

Njen suprug Stojan Stanojević (69) uhapšen je prekjuče u Požarevcu pošto je hicem iz damskog pištolja ubio Dragana Stepića (57), koga je krivio za smrt njihovog sina Jovice.

Jovica je bio radnik Stepićeve firme kada je prije 14 godina stradao na gradilištu u selu Zabrežje. Jovica je tog kobnog 18. juna 2002. sišao u jamu na dubinu od pet metara, iako nije imao ni šljem, niti su bili postavljeni podupirači.

Na njega se tada obrušila zemlja i kamena ploča i Jovica, koji je imao 33 godine, poginuo je na licu mjesta.

“Stojan nije mogao da prežali sinovljevu smrt. Udaljio se od svih. Počeo je i da pije”, priča Divna.

BOL ZA SINOM S GODINAMA NIJE JENJAVAO

“Nekoliko puta je Dragana sreo u Požarevcu. Pokušao je da s njim razgovara o našoj tragediji, zloj sudbini, ali bezuspješno”, kažu uglas Divna i njena ćerka Sonja.

Obje smatraju da do ubistva u Jugovićevoj ulici, gdje je Stojan ispalio smrtonosni hitac u Dragana, ne bi došlo da u Srbiji postoji pravda.

“Zbog tragedije u kojoj je poginuo moj brat, Dragan je osuđen samo na šest mjeseci zatvora. Ni to nije odležao. Potplatio je tamo gdje treba. Prodao je stan da ne bi proveo ni dan u zatvoru”, tvrdi Sonja.

Divna, piše “Blic”, dodaje da za sve ovo vrijeme, a prošlo je 14 godina od Jovičine pogibije, Dragan Stepić nije došao kod njih da im izjavi saučešće.

“Da je došao kao čovjek, da kaže da mu je žao što je naš sin poginuo, sigurno da do ovoga ne bi došlo. Kobnog dana vidjela sam Stojana ujutru. Nosio je hljeb i pitao me da li sam vidjela neke radnike. Rekla sam da nisam. Ni slutila nisam šta će se desiti”, kaže Divna.

Stojan je, dodaje Sonja, djelovao nervozno, ali nije ni pretpostavila da će otići i ubiti Stepića.

On ne bi ispalio smrtonosni hitac u Dragana da u Srbiji postoji pravda, kaže Divna.

“Nisam znala da imamo oružje u kući. Prije nekoliko godina je dolazila policija. Priznao je da ima nelegalnu lovačku pušku i dao ju je policiji. Zbog te puške robijao je šest mjeseci”, kaže Divna.

Stojan je poslije susreta sa ženom otišao u Jugovićevu ulicu, gdje je Stepić sa dvojicom radnika popločavao dvorište. Stojan je prišao i ispalio hitac. Dragan Stepić je izdahnuo u bolnici.

ČETVORO DJECE

U porodičnom domu Dragana Stepića prekjuče su se okupili rođaci i prijatelji, ali niko od njih nije želeo da priča o tragediji.

“Molim vas, sve što vas zanima pitajte policiju”, rekla je mlađa žena.

Stepić je iza sebe ostavio suprugu, majku i četvoro odrasle djece.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!