Florida: Pronađeno tijelo dvogodišnjeg dječaka kojeg je napao aligator

Agencija Dpa je izvijestila da je dječakovo tijelo nađeno cijelo u blizini mjesta napada, što je šerifa Orange Countyja Jerryja Demingsa navelo na zaključak da je dječak utopljen

Policija je pronašla tijelo dvogodišnjaka kojeg je tokom posjete Disney Worldu u Orlandu napao aligator i odvukao u vodu pred očima njegove porodice.

Dječaka je u utorak veče, dok se igrao na rubu jezera, napao aligator i odvukao u vodu uprkos pokušajima njegovih roditelja da ga spase. Procjenjuje se da je aligator bio dug od 1,2 do dva metra.

Ranije su pripadnici službi za nadzor divljih životinja uhvatili i ubili pet aligatora u laguni, ali se pokazalo da ti aligatori nisu napali dječaka, navodi agencija Hina.

Agencija Dpa je izvijestila da je dječakovo tijelo nađeno cijelo u blizini mjesta napada, što je šerifa Orange Countyja Jerryja Demingsa navelo na zaključak da je dječak utopljen.

“Za mene nema sumnje da je aligator utopio dječaka”, izjavio je Demings, prenosi portal balkans.aljazeera.net.

Spasilačke grupe su od utorka naveče pretraživale vještačko jezero Seven Seas Lagoon, duboko do četiri metra, a odmaralište je zatvorilo svoje plaže i marine.

U potrazi, u kojoj su korišteni i sonari, učestvovalo je blizu 60 policajaca i stručnjaka za divlje za životinje, helikopteri i ronioci.

Grand Floridian je luksuzni resort u vlasništvu Disneya i nalazi se blizu tematskog parka Magic Kingdom.

Aligatori žive širom Floride i važan su dio ekosistema bara, močvara, rijeka i jezera.

Od 1948. aligatori su u toj američkoj saveznoj državi ubili 48 ljudi, kažu stručnjaci.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!