Ubicama Arnele Đogić 80 godina robije, u sudnici nastao haos: Rodbina stradale djevojke htjela da linčuje zločince (VIDEO)

Porodica ubijene Arnele Đogić fizički je nasrnula na Selimovića i Brkića. Članovi porodice su preko sudskih policajca pokušali da udare optužene i pljuvali su ih. Međutim, sudski policajci su ih spriječili u tome. Arnelin brat Alen je istrčao za njima iz sudnice, ali nije uspio da im priđe, niti da ih udari, jer su ga spriječili sudski policajci

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici osudilo je Avdiju Selimovića i Muriza Brkića na po 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva Arnele Đogić.

Tužilaštvo je za njih zatražilo maksimalnu kaznu dugotrajnog zatvora od 45 godina.

Nakon što je vijeće izreklo presudu, u sudnici je nastao opšti metež.

Porodica ubijene Arnele Đogić fizički je nasrnula na Selimovića i Brkića. Članovi porodice su preko sudskih policajca pokušali da udare optužene i pljuvali su ih. Međutim, sudski policajci su ih spriječili u tome. Arnelin brat Alen je istrčao za njima iz sudnice ali nije uspio da im priđe, niti da ih udari, jer su ga spriječili sudski policajci, prenosi portal avaz.ba.

Prije izricanja presude ponovo su pročitani djelovi iz optužnice koji detaljno opisuju svirepost i brutalnost u izvršenju ovog zločina.

Nakon iznošenja završnih riječi odbrane, sudu su se obratili i optuženi. Selimović je jedva pročitao nekoliko rečenica koje je prethodno napisao. 

“Izvinjavam se porodici. Volio sam Arnelu i kajem se zbog toga što sam uradio. Molim sud da me smjesti u zaštićeni dio KPZ u Zenici, jer već imam brojne prijetnje. Ubiće me. U pritvoru sam napadnut, što mogu potvrditi i službenici zatvorske straže. Fizički sam napadnut”, kazao je Selimović, dok je Brkić samo dodao da se izvinjava za ono što je uradio.

Porodica Đogić je očekivala najstrožiju kaznu.

“Da ima smrtna kazna, ja bih im sad presudila. Ubili su našeg anđela”, kazala je na prethodnom ročištu Arnelina majka Nura.

Prema navodima iz optužnice, Selimović i Brkić su prvo pretukli Arnelu, a potom joj preko usta vezali PVC uže stežući joj jezik i donji dio lobanje da ne bi mogla da doziva pomoć. Na mjestu Čudanski krševi izvukli su je iz vozila, a potom je Selimović Brkiću dao nož kojim je on zaklao djevojku. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Gnusni zločin desio se 27. februara.

Nakon ubistva Arnele njih dvojica su otišla na “opuštanje” u kafanu.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali da su zločin počinili jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!